LIGE NU:

Anders var med til at redde mor og søn: Det er et mirakel, at alle kom godt fra det

51-årige Anders Thomsen var en af de fire redningsmænd, der søndag fik en mor og hendes søn reddet fri fra bølgerne i Vorupør.

Søndag fyldte redningsmand Anders Thomsen fra Vorupør 51 år, men fødselsdagen endte langt fra som planlagt.

Ved middagstid blev han nemlig kaldt ud til det, som blev til en meget dramatisk redningsaktion ved Nørre Vorupør Mole, da en 41-årig kvinde og hendes otteårige søn var blevet skyllet i vandet fra enden af molen.

Anders Thomsen og hans kollega ankom til stedet, og de hoppede i deres redningsdragter og løb ud på molen.

- Min kollega kom først og hoppede ned til drengen med det samme. Da jeg stod midt på molen kunne jeg mærke, at det var værre, end jeg havde troet, for alt var glat som brun sæbe.

Bølge skyllede ham ned

Anders Thomsen forsøgte at få fat i drengen, da der kom en bølge og skyllede ham ned fra molen, hvor han tilfældigvis landede på stenene tæt på moderen.

I alt fire redningsmænd var nu ankommet til stedet. Nede på stenene fik Anders Thomsen fat i moderen.

- Jeg kunne se, at de fik trukket drengen op på molen og ind på land. Så jeg kunne fortælle hende, at han var kommet op. Det blev hun meget lettet over, sagde han.

På et tidspunkt lykkedes det ham at komme op på molen igen, men da han ville trække kvinden op, så tog endnu en bølge ham. Denne gang var han dog ikke så heldig, som han var første gang. Han landede på hovedet.

- Der troede jeg, at det var ved at være slut. Men på en måde fik jeg vendt mig rundt. Jeg aner ikke hvordan. Og så så jeg, at Knud havde fået fat i kvinden, fortæller han.

Blod i øjet

En af hans kolleger holdte øje med bølgerne, så han kunne advare de andre. Han fortalte Anders Thomsen, at hvis han ville op, så var det nu.

- De fik mig op. Jeg ved ikke helt hvordan. Jeg kunne intet gøre, for jeg havde ikke flere kræfter, og jeg var groggy. Men jeg kom op. Og så gik jeg ind. Jeg kunne ikke se ud af mit ene øje, fordi jeg havde fået blod i det, fortæller han.

Billedet er fra redningsaktionen, hvor både kvinde og barn kom sikkert i land.
Billedet er fra redningsaktionen, hvor både kvinde og barn kom sikkert i land.
Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Anders Thomsen blev efterfølgende kørt på sygehuset, hvor han kom i observation for hjernerystelse. Det var han dog sluppet for. Men han slap dog ikke helt uden skader.

- Højre skinneben er meget hævet, og jeg har hold i ryggen. Jeg har en bule over venstre øje og små sår på begge hænder. Men jeg har det godt. Vi er dog alle sammen chokerede. Jeg har aldrig været udsat for noget lignende før, siger han.

Han mener dog selv, at alle slap billigt.

- Det er et mirakel, at alle kom godt fra det. Jeg blev skyllet ned to gange, og to af mine kolleger blev også skyllet ned, og vi har kun knubs. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Vandet slår alt luften ud af en, og alting var helt glat, så man kunne ikke holde fast. Det er et mirakel, slår han fast.

Kritik på de sociale medier

Både mor og søn kom også igennem ulykken uden store skader. Den 41-årige kvinde, der var turist i Vorupør, har dog efterfølgende fået meget kritik på sociale medier for at have taget sin søn med ud på molen i det kraftige blæsevejr.

Anders Thomsen mener dog, at folk skal lade være med at skrive grimme ting om hende.

- Jeg synes, man skal tænke sig om. Hvis hun vidste, hvilken fare der var forbundet med det, så var hun ikke gået derud. Hun var turist, og hun vidste det ikke, siger han og understreger, at han heller ikke synes, hun skal betale regningen for redningsaktionen, som nogle ellers har foreslået på Facebook.

- Det er ikke dumhed, når man ikke ved bedre. Det er uvidenhed. Havde hun været fra Vorupør og kendt forholdene, så havde jeg kaldt hende dum. Men hun var turist og vidste ikke bedre, slår han fast.

Efter ulykken blev molen lukket af.
Efter ulykken blev molen lukket af.
Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)
Retten i Aalborg

Voldsomme anklager: 29-årig kvinde kører sin mand ned i Aalborg

20210114-143405-L-1920x1277we

Nej til overenskomst: Nordjyske patienter berørt af konflikt får direkte besked

Stine Rex Fårup

play Nyt motionsløb i Fårup Sommerland for hele familien

20171025-120907-L-1920x1352we

10 måneders fængsel for at dyrke hamp i skurvogn

Retten i Aalborg

Voldsomme anklager: 29-årig kvinde kører sin mand ned i Aalborg

20210114-143405-L-1920x1277we

Nej til overenskomst: Nordjyske patienter berørt af konflikt får direkte besked

Stine Rex Fårup

play Nyt motionsløb i Fårup Sommerland for hele familien

Til forsiden

Til forsiden