Angstramt vil nu dele ud af egne erfaringer
Foto: Morten Thomsen, TV Midtvest
Michael Madsen har fået hjælp af psykolog Mie Nissen ved Backstage.
Et samtaletilbud på Mors har været så stor en succes for 20-årige Michael Madsen, at han nu er klar til at hjælpe andre med samme problem.
Det er ikke altid lige nemt at få talt om de problemer, man går rundt med. Især når man er ung. Men det har et nyt projekt på Mors sat sig for at ændre. De vil nemlig hjælpe unge med ondt i sjælen, og projektet har allerede haft stor succes.
Backstage hedder projektet, og det er et anonymt samtaletilbud, hvor unge kan komme og få talt ud om blandt andet depressioner og angst.
En af de unge, der har taget imod tilbuddet, er 20-årige Michael Madsen. For ham har det haft stor effekt. Bare efter syv samtaler med Backstage har Michael Madsen kæmpet sig væk fra angst og depression.
Jeg synes, det er meget tiltrængt, for jeg kender mange i min omgangskreds, som går og døjer med et eller andet.
Michael Madsen, studerende.
- Jeg føler mig mere glad i hverdagen, og jeg går ikke og tænker så meget på det, der er sket, siger Michael Madsen, der er studerende.
Forebyggelse
Michael Madsen har det godt nu, men sådan har det ikke altid været. Livet drillede ham, da forældrene blev skilt.
- Så kom min stedmor ind i billedet. Hun var ikke en, der var sjov at være sammen med. Tallerkener fløj rundt i køkkenet. Det var rimelig hårdt at sidde med som ikke ret gammel, siger Michael Madsen.
Det er netop ting og situationer som disse, Michael Madsen har snakket med Backstage om.
- Vi vil ikke have, de ender nede ved kommunen, og at det ender som en sag nede i PPR eller nede i familieafdelingen. Hvis vi nu kunne være der og tage snakken, inden det gik galt, siger Mie Nissen, som er projekt-og uddannelseskoordinator hos Backstage.
Vil hjælpe andre
Michael Madsen er kommet så langt, at han nu selv gerne vil hjælpe andre i samme situation som ham.
- Jeg synes, det er meget tiltrængt, for jeg kender mange i min omgangskreds, som går og døjer med et eller andet, siger Michael Madsen.
Michael Madsen skal nu på et ’lær at takle’-kursus, og inden længe skal han så hjælpe til på det sted, hvor han selv har fået hjælp.
- Det er super fedt. Nu skal jeg hjælpe unge med noget, jeg selv har døjet med, siger Michael Madsen.
Backstage er blevet finansieret af Socialstyrelsen. I løbet af to et halvt år har stedet fået 2.5 millioner til at drive tilbuddet.