SENESTE NYT:

Arbejdsom somalier skal forlade Danmark

Kollegaer til en somalisk slagteriarbejder i Thisted forstår ikke, hvorfor han skal sendes hjem og har derfor lavet en støttevideo.

21-årige Mohamed Ibrahim fra Somalia er slagteriarbejder på Tican-slagteriet i Thisted og spiller i fritiden på det lokale fodboldhold.

Men snart må han vinke farvel til tilværelsen i Nordjylland. For ifølge myndighederne skal han nu rejse hjem til Somalia.

- Jeg har hørt mange poltikere snakke om udlændinge som mig. Nogle har ikke arbejde og er ikke integreret, nogen har ikke gået på sprogskole og nogle respekterer ikke reglerne. De skal ud af Danmark. Men jeg har gjort det hele, siger Mohamed Ibrahim i en video, som fødevareforbundet NNF har lavet.

Kollegaer støtter Mohammed Ibrahim

Mohammed Ibrahim kom til Danmark som flygtning fra Somalia i 2013. Året efter fik han opholdstilladelse, som skulle gælde til 2019, men midt i december fik han i et brev fra Udlændingestyrelsen besked om, at opholdstilladelsen er inddraget.

Udlændingestyrelsen vurderer, at Somalia er sikkert nok for den 21-årige slagteriarbejder at vende hjem til, og han skal derfor forlade Danmark inden 13. januar.

En beslutning som hans kollegaer på slagteriet i Thisted ikke forstår. Derfor har de nu lavet en støttevideo for ham gennem fødevareforbundet NNF.

- Han har vist noget vilje fra starten af. Han vil tjene sin egen løn og arbejde på lige vilkår med os andre. Han er en meget energisk lille fyr, siger Klaus Nielsen, en af kollegaerne, i videoen.

quote Jeg tjener selv penge. Jeg arbejder og betaler skat, så hvis jeg bliver her koster det den danske stat 0 kroner, for Thisted Kommune giver mig ikke penge.

Mohamed Ibrahim, slagteriarbejder hos Tican

- Han er altid glad og smiler og gør alt, hvad myndighederne beder ham om. Han betaler sin skat og får ikke noget fra kommunen, og han spiller i den lokale fodboldklub. Det er ubegribeligt, at man ikke kan bruge sådan en mand i Danmark. Det forstår jeg ikke, siger Anni Vestergaard, en anden slagteri-kollega.

Klager over afgørelse

Jeg tjener selv penge. Jeg arbejder og betaler skat, så hvis jeg bliver her koster det den danske stat 0 kroner, for Thisted Kommune giver mig ikke penge.

Mohamed Ibrahim, slagteriarbejder hos Tican

Mohamed Ibrahim har arbejdet på Tican-slagteriet i halvandet år. Han bor alene i en lejlighed i Hundborg, sydvest for Thisted. Hans kone, som han mødte i flygtningelejren i Danmark, og som han blev gift med på rådhuset i Thisted, fik afslag på opholdstilladelse og rejste til Tyskland med parrets datter på halvandet år for at få opholdstilladelse der.

Mohamed Ibrahim vil nu klage over Udlændingestyrelsens afgørelse, for han håber, at han kan få lov til at blive i Danmark og på sigt også få sin kone og datter til Thisted.

 - Jeg tjener selv penge. Jeg arbejder og betaler skat, så hvis jeg bliver her koster det den danske stat 0 kroner, for Thisted Kommune giver mig ikke penge, siger Mohamed Ibrahim.

Mens klagen bliver behandlet, arbejder Mohamed Ibrahim videre på slagteriet i Thisted. 

Slagterikolleger kæmper mod en udvisning.
Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden