Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Brandårsag fundet: Bål var skyld i stor naturbrand i Nationalparken

Undersøgelser viser, at det var resterne fra et bål langt inde i skoven, der startede naturbranden i Stenbjerg klitplantage i Nationalpark Thy.

I samarbejde med TV MIDTVEST

I næsten en uge har brandfolk kæmpet med at slukke en stor naturbrand i Stenbjerg Klitplantage i Thy.

- Det ser ud til, at der er nogen, der har overnattet der, har tændt et bål, som vedkommende så har dækket til, men det er ikke gjort godt nok.

Jørgen Jensen, Thisted Politi.

Mandag lykkedes det endelig, og efter at politiet, sammen med skovens folk, har undersøgt skoven, har de fundet brandårsagen.

- Langt inde i skoven fandt vi arnestedet. Det ser ud til, at der er nogen, der har overnattet der, har tændt et bål, som vedkommende så har dækket til, men det er ikke gjort godt nok, og derfor er der udbrudt brand, siger Jørgen Jensen fra Thisted Politi.

  Foto: Beredskabsstyrelsen Midtjylland

Bålet blev fundet i et område, hvor man gerne må opholde sig og slå telt op til overnatning, men hvor det er forbudt at lave bål.

- Vi kan se, branden er startet der, fordi det passer med, hvordan ilden har udviklet sig, og hvordan vindretningen var den dag, siger Jørgen Jensen.

Ellers har politiet ingen spor at gå efter, så der bliver ikke gjort mere i sagen.

- Der er ikke nogen, der har gjort det her bevidst. Vi finder ikke ud af, hvem der har gjort det, men det vigtigste er også, at vi nu ved, at der ikke er stukket ild til skoven med vilje, siger Jørgen Jensen.

Flere gange under slukningsarbejdet i Nationalparken blussede ilden op igen. Den er nu helt slukket, og et område på over tyve hektar er brændt.