16-årige Malte Houe fra Nykøbing har gjort sin drøm til virkelighed. Sammen med sine to bedste venner driver han sit eget filmselskab, Houe Film. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Danmarks yngste filmselskab: Tre venner, en campingvogn og en tuk-tuk

Malte Houe, Bertram Bailey og Mikkel Korsgaard Sørensen er bedste venner og direktør, producer og økonomichef i deres nystartede virksomhed. Det her er historien om Houe Film.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Se første afsnit i bunden af artiklen. Husk, at du altid kan se alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

- Jeg kan sgu ikke andet. Så jeg satser benhårdt på, at film, det er det, jeg skal.

Sådan lød det i 2016 fra den dengang 14-årige Malte Houe. Dengang havde den unge dreng fra Mors fået sit gennembrud på den danske filmscene – først med en rolle i tv-serien Dicte, siden med en hovedrolle i en kortfilm og så med sin rolle i biograffilmen Emma og Julemanden. Og trods sin unge alder vidste han allerede hér, at det var filmen, han ville satse på.

Spoler vi så tiden fire år frem, så er ord blevet til virkelighed. I dag er Malte Houe direktør i Danmarks måske yngste produktionsselskab – Houe Film.

Her er direktøren 16 år, og produceren og økonomichefen begge 17 år. Og så er de alle tre bedste venner.    

- Houe Film er et ungdomsproduktionsselskab, der laver kortfilm og alt muligt forskelligt. Vi har et slogan, der siger, at i Houe Film, der er kunden chefen, og vi laver deres film. Og det er det vigtige, fortæller Malte Houe.

Læs også Mor til Danmarks yngste filmskaber:  Drop ”du burde jo” og bak op

"Vi kan sgu da købe en campingvogn"

Sammen med 17-årige Bertram Bailey og den jævnaldrende Mikkel Korsgaard Sørensen udlever 16-årige Malte Houe nu sin drøm om at producere kortfilm, dokumentarfilm og spillefilm. I en campingvogn i Jesperhus Feriepark på Mors holder de tre unge filmmagere til – nu både med CVR-nummer, rigtige kunder og udfordringer, der skal løses.

DANMARKS YNGSTE FILMSELSKAB

Houe Film består af:

- Direktør, Malte Houe, 16 år

- Økonomichef, Mikkel Korsgaard Sørensen, 17 år

- Producer og klipper, Bertram Bailey, 17 år

 

TV MIDTVEST har fulgt de tre gennem et år, og det er blevet til fire programmer. 

Første program sendes d. 8. juni.

Andet program sendes d. 15. juni.

Tredje sendes d. 22 juni.

Fjerde og sidste program sendes d. 29. juni.

- Lige pludselig skulle vi jo have en firmaadresse, hvor kunder kan komme til møder. Og Mikkel og jeg kiggede på hinanden og blev enige om, at det nok ikke duede, at det var oppe på mit værelse. Og så tænkte vi: ”Vi kan sgu da købe en campingvogn,” fortæller direktør Malte Houe.

Så det gjorde de. Ligesom Malte Houe også købte Houe Films første firma-vogn - en blå tuk-tuk af den slags, der kan betjenes med et knallertkørekort. I ’production camp’ – som en campingvogn på en campingplads i Nykøbing hedder på filmsprog - arbejder de tre filmmagere nu hårdt for, at Houe Film skal blive en succes.

Det er noget af det bedste, der er sket i mit liv, at komme med i det her. Det er så fedt, at vi er så unge.

Bertram Bailey, producer, Houe Film

- Det er 'første gang' det hele. Det er første gang, Mikkel skal lave regnskab, det er første gang, jeg står som manuskriptforfatter på en rigtig kortfilm, og det er første gang, at Bertram lige pludselig ikke kan gøre, hvad han har lyst til, fordi han skal rette sig efter en kunde, lyder det fra Malte Houe.

Drevet af interessen for film

For med egen virksomhed er legen blevet mere seriøs. Der skal være styr på indtægterne og udgifterne, og kunderne skal passes og plejes. Men for de tre venner fra Danmarks yngste filmsselskab er alt drevet af interessen for film.  

- Det har altid ligget til os, at vi skal optage. Vi har altid tænkt: "Wauw, det er mega spændende." Og så er vi bare blevet ved, siger Mikkel Korsgaard Sørensen, der nu kan kalde sig økonomichef i Houe Film. 

Det har altid ligget til os, at vi skal optage. Vi har altid tænkt: "Wauw, det er mega spændende." Og så er vi bare blevet ved.

Mikkel Korsgaard Sørensen, økonomichef, Houe Film

- Det er noget af det bedste, der er sket i mit liv, at komme med i det her. Det er så fedt, at vi er så unge. Vi har vores egen campingvogn, og vi har vores egen tuk-tuk. Det er noget af det bedste, lyder det begejstret fra Houe Films producer og klipper, Bertram Bailey.

For de tre bedste venner er filmeventyret først lige skudt i gang - forude venter store drømme, udfordringer og høje ambitioner. 

- Jeg nyder hver eneste dag. Så kan det godt være det er hårdt at være selvstændig. Men det er også pisse hyggeligt, slutter Malte Houe.

Se første afsnit lige her. Husk, at du altid kan se alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

09:17

Foto: Produceret af TV MIDTVEST

Luk video