Foto: Arkivfoto.

Derfor valfarter kendte, politikere og kunstnere nu til Mors

Der er fest på Mors i disse dage.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Kulturen er i fokus, når årets store kulturmøde torsdag åbner på Mors. Sidste år ankom hele 20.000 personer til øen i Limfjorden for at opleve kulturen fra alle dens sider.

Det er 48 timer, hvor der vil være debatter og hundredevis af oplevelser og aktiviteter, man kan opleve.

Til debatterne vil kunstnere, kulturaktører, politikere, erhvervsfolk og meningsdannere diskutere tidens kultur. Blandt moderatorerne til debatterne finder man Clement Kjærsgaard og Ane Cortzen og mange andre, og så spiller Poul Krebs og cirka 30 andre kunstnere.

Der er også fokus på arrangementer for de mindste, hvor der er gade- og marionetteater og spændende lyskonstruktioner.

At lukke op

Den globale udvikling har inspireret årets tema. Det hele foregår under fanen ’At lukke op’.

Ifølge arrangørerne, så skyldes det den globale udvikling, der med Brexit og amerikanernes valg af Donald Trump har ændret verden. De mener, at det har gjort den mindre åben.

Du kan selv besøge Kulturmødet. Du finder programmet her.

SÆRLIGT FOKUS PÅ FIRE EMNER

Kulturmødet i år har særligt fokus på følgende fire emner:
  • Den vestlige verden i opbrud
Hvilken rolle bør kunsten og kulturen spille i genetableringen af meningen og sammenhængskraften i den vestlige verden?
  • Corporate Cultural Responsibility
Nye, kreative partnerskaber mellem erhvervsliv og kulturaktører rummer et særligt stort potentiale for alle parter, og hvis virksomheder ønsker at opnå en markant international position, vil det ofte være nødvendigt for dem at tage et kulturelt ansvar og gå sammen med kunstnere og kulturaktører
  • Kommunalvalget
Der er kommunalvalg til november, og Kulturmødet sætter i denne anledning fokus på såvel de velkendte økonomiske spørgsmål og udfordringer som de udviklings- og brandingmæssige potentialer, som enhver kommune har, hvis udgangspunktet for disse indsatser bliver dens styrker.
  • Nye strømninger inden for kunst og kultur
Kulturmødet er en platform for formidling af nye strømninger inden for kunst og kultur, og festivalen, der afholdes parallelt med de mange debatarrangementer, vil fungere som en showcase for netop dette.