LIGE NU:

Efter længere tids tvivl: Støjberg stiller ikke op i Nordjylland

I lang tid har der været tvivl om, hvorvidt Inger Støjberg ville fortsætte med at stille op til folketingsvalg i Vestjyllands storkreds, eller om hun ville blive flyttet til Nordjylland. I dag kom der svar.

Efter flere måneders spekulation om, hvorvidt Inger Støjberg skulle være Venstres spidskandidat i Nordjyllands storkreds eller om hun fortsat skulle være opstillet i Skive, er der nu kommet en beslutning. 

Hun har valgt fortsat at stille op i Skive-kredsen. Det skriver Skive Folkeblad. 

- Jeg har valgt at fortsætte som Venstres folketingskandidat i Skive-kredsen. Det er dér, jeg har mine rødder, og jeg er utrolig glad for den opbakning, jeg altid har fået i kredsen. Og jeg ser frem til fortsat at kunne repræsentere Skive-egnen og Midt-Vestjylland i Folketinget, siger Inger Støjberg til avisen. 

Dette kommer, efter det er kommet frem, at stærke kræfter i Venstre Nordjylland har presset på for, at hun skulle stille op i Aalborg-kredsen som erstatning for stemmeslugeren Søren Gade, der ikke stiller op til næste folketingsvalg.

Ved folketingsvalget i 2015 fik hun flere stemmer end Venstres spidskandidat i Vestjyllands storkreds, Venstres næstformand, Kristian Jensen, og det gik ikke ubemærket hen hos Nordjyllands storkreds. 

- Jeg er da beæret over, at flere gerne vil opstille mig, men Skive-kredsen har altid været loyal over for mig, og jeg har altid været glad for at være opstillet i den kreds. Det har også betydning for mig, at det var på Skive-egnen, at min far var politisk aktiv, siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Avisredaktørerne så også fidusen

I Krydsfelt den 20. marts havde TV MIDTVEST besøg af chefredaktørerne fra henholdsvis Skive Folkeblad og Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Begge redaktører kunne godt se fidusen i at flytte Inger Støjberg til Nordjyllands storkreds. 

- Det, der taler for, er, at hun er en stemmemagnet - hun fik flere stemmer end Kristian Jensen i det midt- og vestjyske område sidste gang, og hun vil også kunne få et rigtig godt personligt valg, og dermed et godt valg for Venstre i det nordjyske. Så det vil være en overvejelse i Venstre, sagde chefredaktøren fra Skive Folkeblad, Ole Dall, til TV MIDTVEST den 20. marts. 

Det var også nogle store perspektiver, der kunne være i at flytte hende til Nordjyllands storkreds. For Socialdemokratiets spidskandidat i Nordjylland er formanden Mette Frederiksen. 

- Venstre vil kunne se en idé i at udfordre Mette Frederiksen. Prøv at forestil dig store duelmøder rundt i Nordjylland mellem de to politikere. Det kunne blive ganske spændende og med høj profilering af både Inger Støjberg og Venstre, siger Ole Dall. 

Også chefredaktøren fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern kunne se idéen i det. 

- Jeg ville flytte Inger Støjberg, hvis hun var flytbar, og hvis hun ville. Hun er vel partisoldat et eller andet sted, og hvis analyserne viser, at det er der, man ville kunne trække stemmer - lur mig, om man så ikke kunne forestille sig at se hende stille op der, siger Gudrun Pedersen. 

Det viste sig så i dag, fredag, at hun ikke var flytbar. Dermed kommer hun igen til at stå på Vestjyllands stemmesedler, når valget skal stå. 

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

AAL2

Antallet af flyafgange mellem Aalborg og København øges

Efterlysning

Politiet efterlyser to mænd mistænkt for røveri i tog

60_percent

play Nyt lægehus skal tiltrække nye læger til Hirtshals

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

AAL2

Antallet af flyafgange mellem Aalborg og København øges

Til forsiden

Til forsiden