Efter måneders kamp for unge-tilbud: Rasmus føler sig hørt af politikere

Tilbud til unge i Thisted Kommune lukker 1. juni, hvis ikke politikerne finder penge.

Der er håb for det socialpædagogiske dagtilbud/arbejdstilbud Skiftesporet i Thisted.

Sådan lyder konklusionen fra Rasmus Søndergaard, der tirsdag aften deltog i et udvalgsmøde for at gøre politikerne klogere på de besparelser, de vedtog i december.

- Man kunne se på dem (politikerne, red.), at de var meget lyttende.

- Vi synes , vi havde en fornuftig dialog, siger Rasmus Søndergaard.

Kritiserede besparelserne 

Han er bruger af det socialpædagogiske dagtilbud/arbejdstilbud Skiftesporet, som er et af fem tilbud, der står til at lukke som følge af millionbesparelserne.

Rasmus Søndergaard har tidligere kritiseret besparelserne i skarpe vendinger.

- Man vælger at smide en målgruppe på gulvet og tabe dem fuldstændigt, sagde han blandt andet, da han sammen med en anden bruger af Skiftesporet havde foretræde for Folketingets socialudvalg og beskæftigelsesudvalg i februar.

Forklaringen på besparelserne skyldes ikke en slunken kommunekasse. I stedet findes den i aftalen om tidlig pension, populært kaldet 'Arne-pension'.

Den daværende S-regering og partierne bag aftalen var i 2020 enige om at finansiere en stor del af aftalens udgifter med penge fra jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen.

Fakta: Derfor rammer Arne-pension de unge i Thy

  • Den daværende S-regering og partierne bag ret til tidlig pension - populært kaldet Arne-pension - var i 2020 enige om at finansiere en stor del af aftalens udgifter med penge fra jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen.

  • Sporskiftet er finansieret ved Thisted Kommunes beskæftigelsesmidler. Derfor står tilbuddet til at lukke 1. juni, da aftalen om tidlig pension tvinger kommunen til at finde millioner.

  • De vedtagne besparelser rammer i alt fem tilbud i Thisted Kommune.

Kilder: Beskæftigelsesministeriet og Thisted Kommune

En del af 'Arne-pengene' har politikerne i Thisted Kommune besluttet at finde ved at skære eller helt droppe støtten til fem tilbud.

Tilbuddene er blandt andet møntet på unge, der skal have foden indenfor på arbejdsmarkedet, samt tilbuddet Elmelund, der henvender sig til sent udviklede unge, der har brug for menneskelig og pædagogisk støtte for at udfolde sig i livet, som det hedder på Elmelunds hjemmeside.

Efter mødet med politikerne er Rasmus Søndergaard fortrøstningsfuld.

- Vi er håbefulde, men det er vigtigt for os at understrege, at der ikke er noget at overveje. Selvfølgelig skal man ændre beslutningen, slutter han.

Skiftesporet lukker efter planen 1. juni, hvis ikke der bliver fundet nye penge til tilbuddet.


Seneste nyt

fra Nordjylland