Seneste nyt:

Ejer snuppede selv ung dieseltyv på fersk gerning

Flere tusinde liter diesel er forsvundet fra to lokationer i Thy. Det ene sted blev en ung mand pågrebet. Politiet undersøger, om der er sammenhæng mellem episoderne.

Natten til mandag gav det pote, at en snarrådig indehaver af Skovsted Grusgrav i Thy flere nætter har holdt vagt - på udkig efter eventuelle tyve.

- I dagene op til havde de oplevet, at de mistede dieselolie, og så besluttede de selv at holde vagt derude, fortæller René Carlsen fra lokalpolitiet i Thisted.

Klokken 03.18 indløb anmeldelsen hos politiet. Nu havde indehaveren pågrebet en 24-årig mand.

quote Vi ser flere og flere tyverier af diesel. Det er opadgående.

René Carlsen, lokalpolitiet i Thisted.

- De pågreb ham og tilbageholdt ham, indtil vi kom dertil og overtog sagen, forklarer politiassistenten.

Manden nåede ikke at få fat på diesel denne gang, inden han blev pågrebet.

- Jeg vil tro, at det har været til eget forbrug. Det var da i hvert fald en dieselbil, han var kørende i, siger René Carlsen.

Flere dieseltyverier

Tyveriet i Skovsted skulle dog ikke blive sidste gang, politiet beskæftigede sig med den type kriminalitet mandag. Ved syvtiden om morgenen kom endnu en anmeldelse om dieseltyveri.

Denne gang fra Hillerslev Kalkværk, blot 3,5 kilometer fra grusgraven.

I løbet af en periode fra den 18. juni til den 20. juni er der forsvundet cirka 3500 liter dieselolie fra stedet.

- Vi efterforsker bredt og undersøger selvfølgelig, om der er en sammenhæng mellem de to sager. Det er da påfaldende, at de to steder ligger så tæt på hinanden, siger politiassistenten og tilføjer:

- Vi ser flere og flere tyverier af diesel. Det er opadgående.

Efterforskningen skal nu afklare, hvad der næste skridt i sagen bliver. Den 24-årige mand, der er bosat i Thy, blev løsladt efter endt afhøring.