Seneste nyt:

Ekstremsvømmer er nået rundt om Danmark: Den jyske vestkyst var største udfordring

Som den første dansker nogensinde har Lars Simonsen svømmet hele vejen rundt om Danmark. Her var især vestkysten en udfordring.

En svømmetur på 1370 kilometer tager syv måneder og 10 dage. I hvert fald for den 41-årige ekstremsvømmer Lars Simonsen, der søndag tog sit sidste svømmetag på sin tur rundt om Danmark.

Klokken 14 gik han i land ved den dansk-tyske grænse ved Flensborg Fjord, og dermed blev han samtidig den første nogensinde, der har svømmet hele vejen rundt om Danmark.

- Da jeg fik idéen, kunne jeg dårligt nok svømme fra den ene ende af svømmehallen til den anden, fortæller Lars Simonsen, der siden er kommet efter det og søndag altså har tilbagelagt 1370 kilometer for at nå sit mål.

I juni 2018 begyndte Lars Simonsen sin svømmetur rundt om Danmark. Med på turen har han haft sine forældre. Mor Ilse har fulgt ham langs stranden og roet ved siden af i kajak, mens Lars’ far har sørget for transport, forplejning og logistik.

TV2 Nord har tidligere talt med Lars Simonsen i forbindelse med det ekstreme rekordforsøg. Se indslaget fra august 2018 her.

Vestkysten var fysisk krævende

Turen rundt om Danmark har givet mange uventede oplevelser. Lars Simonsen nævner især de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst som en krævende fysisk udfordring.

- Det var så hårdt hele tiden at blive skubbet rundt af bølgerne, husker han.

Blandt mange højdepunkter er et møde med en fiskestime på en strækning ud for Bovbjerg Fyr.

- Der var jeg omringet af makreller i flere minutter. Det var som at svømme i en tunnel af fisk, fortæller Lars Simonsen.

Vil opmuntre andre til at tro på sig selv

På turen rundt om Danmark har Lars Simonsen sat fokus på Julemærke Fonden og Depressionsforeningens arbejde. Undervejs har han besøgt julemærkehjemmene for at opmuntre børnene til at tro på sig selv.

Og undervejs har ekstremsvømmeren boet på campingpladser, hvor han om aftenen efter svømmeturen har holdt foredrag for campingpladsernes gæster.

- Med mit eget eksempel har jeg gerne villet vise danskerne, at vi alle sammen kan opnå noget i livet, også når tingene ellers synes svære eller umulige, siger Lars Simonsen.

Tidligere har Lars Simonsen sammen med sin kone og børn rejst flere måneder gennem Sydamerika, brugt halvandet år i kajak fra København til Istanbul og padlet 2000 kilometer gennem Canadas og Alaskas vildmark i kano.

Lars Simonsen fik søndag selskab af andre svømmere, kajakroere og mange andre, der har fulgt Lars Simonsens eventyr og kamp mod bølgerne, da han svømmede de sidste to kilometer over den dansk-tyske grænse.


Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

preben bang

play Folketingsmedlem anbefaler HK at slæbe sure kunder i retten

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden