Foto: Anders Ekstöm

Entreprenør fundet til Hanstholms havneudvidelse

Det bliver den erfarne danske entreprenørvirksomhed Aarsleff, der skal stå for havneudvidelsen i Hanstholm havn.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Hanstholm Havn offentligør, hvilket entreprnørfirma der skal stå for den store havneudvidelse. Havnen skal udvides for små 500 millioner kroner. Det bliver den danske etreprnør Aarsleff med hovedsæde i Viby J. Første spadestik er i morgen onsdag den 8. november. 

- Hanstholm Havns bestyrelse har på et møde i dag endeligt godkendt det vindende projekt med Aarsleff som kontrakthaver. Det er en meget stor dag for havnen, for Hanstholm by, for Thisted Kommune og for hele Danmark, der nu får udbygget positionen for en af Europas største og stærkeste fiskerihavne, siger Hanstholm Havns bestyrelsesformand Martin Vestergaard i en pressemeddelelse. 

Aarsleff har stået for en række danske og udenlandske havneudvidelser de seneste år, det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Fakta om havneudvidelsen: Det her skal bygges

  • Ny ydermole mod vest, der beskytter indsejlingen og give en mere rolig indsejling.
  • Ny mole, der giver adgang til et nyt havneareal nordøst for den eksisterende havn.
  • 130.000 kvadratmeter nye baglandsarealer.
  • 30.000 kvadratmeter arbejdshavn, der efterfølgende omdannes til baglandsareal.
  • Øget vanddybde på 11 meter i indsejlingen og 10 meter i havnebassinet samt mulighed for yderligere en meters dybde i havnebassinet

Arsleff er blandt andet valgt, fordi entreprnøren har stor erfaring med at bygge havneanlæg. Firmaet har stået for udvidelser af Skagen Havn, Frederikshavn Havn, Stockholm Havn, Sisimut Havn, Nuuk Havn og Hvide Sande Havn og har senest også vundet Rønne Havns udvidelse.

- Vi er selvsagt meget stolte over at have vundet opgaven i Hanstholm i konkurrence med en række udenlandske konsortier. Det er en opgave, hvor mange af vores eksisterende vandbygningskompetencer skal i spil, og så er det på vores egen hjemmebane, siger sektionsdirektør Christian Trier fra Aarsleff.

Borgermøde for de nysgerrige

Tirsdag eftermiddag holder havnen borgermøde, hvor alle interesserede kan stille sprøgmål til havnen, politikerne og entreprnøren.

- Udvidelsen har været længe ventet i Hanstholm og blandt vores danske og internationale kunder og samarbejdspartnere. Derfor har vi gennem hele processen haft fokus på at kommunikere åbent, præcist og ærligt, og det vil vi naturligvis fortsætte med i samarbejde med Aarsleff, siger Niels Clemensen

- Eksempelvis har det været et krav i udbuddet, at havnen skal være i drift 24 timer i døgnet i hele projektperioden. Men bliver der korte perioder i løbet af en dag, hvor indsejlingen er spærret, så skal det naturligvis kommunikeres i god tid til alle relevante interessenter.