02:10

Video: TV Midtvest

Hvis Finn Hammer ikke havde dragten på, så ville lynet have slået ham ihjel. Foto: TV Midtvest

1 af 2

Finn fra Hou bliver ramt af lynet to gange om dagen

Han overlever hver dag at blive ramt af en million volt.

I samarbejde med TV MIDTVEST

-Bzzzzzt.

Lyden af den store mængde elektricitet er overvældende. Den vidner om, at der er store krafter på spil, når Finn Hammer fra Hou tænder for spolerne, der skaber op til en million volt – hvilket er nærmest det samme som et lyn.

Han ligner noget fra en science fiction-film, når han går ind og lader sig ramme af de skarpe, blålige lyn, der lyser hele rummet op. Hjelmen er kæmpestor, og så er han iført en dragt, der mest af alt får en til at tænke på de ringbrynjer, som ridderne brugte i middelalderen.

I vinterferien gør han det to gange dagligt på Energimuseet i Bjerringbro, og han har styr på fysikken bag, så han har ikke meget at være bange for. Alligevel kan han ikke lade være med at være lidt nervøs.

- Jeg er ti procent nervøs. Der er jeg altid, for den er jo farlig at røre ved, hvis jeg ikke er dækket, indrømmer han.

Han forklarer dog, at han føler sig tryg ved at udføre sit stunt, da han ved præcist, hvordan forsøget fungerer.

- Nervøsiteten er irrationel. Jeg tror, man kan sammenligne det med en skuespiller, der er nervøs for at glemme sine replikker. Men jeg er ikke bange for at falde død om, fortæller han.

Finn Hammer har heller ingen grund til at være nervøs, hvis han har alt sit udstyr på. Dragten fører nemlig elektriciteten rundt om ham og ned i jorden, i stedet for gennem hans krop.

Men det ser imponerende ud, når han går direkte ind i det skarpe ”lyn” og leger med strømmen. Det gør han hver dag på Energimuseet, hvor børn og voksne på sikker afstand og med hørebøffer kan få lov til at se ham udføre sit stunt.