Seneste nyt

fra Nordjylland

Folk fylder kælderen: Drikkevand rives væk i Dagli' Brugs

Et ja tak-tilbud viser, at folk tager Beredskabsstyrelsens opfordring om at have drikkevand på lager alvorligt.

Normalt er flaskevand ikke noget, der går som varmt brød hos Dagli' Brugsen i Øster Assels på Mors, men lige nu svømmer butikken i kunder, der vil have fat i det drikkeklare vand.

I et ja tak-tilbud på Facebook tilbyder butikken vandflasker med enten en halv liter eller to liter fra Coop til en lav pris. Knap hundrede af beboerne i den lille landsby på Mors har reageret på opslaget, og tirsdag er store afhentningsdag i brugsen.

- Flere af dem, der allerede har hentet deres vandflasker, har fortalt, at de køber dem, fordi de følger opfordringen fra Beredskabsstyrelsen. De vil have noget ekstra vand i tilfælde af, at en krisesituation kan ramme os, siger brugsuddeler Lisbeth Pedersen.

Opslaget på Facebook fortæller ikke folk i byen direkte, at de skal bruge flaskevandet fra deres lokale brugs til at fylde kælderen.

Men efter Beredskabsstyrelsen lørdag kom med en opfordring til alle danskere om at være forberedt på at kunne klare sig selv i tre døgn i tilfælde af krig eller krise, er interessen eksploderet.

- Vi har allerede udsolgt af den første sending vand, og der er skrevet folk op til næste parti, fortæller brugsuddeler Lisbeth Pedersen.