LIGE NU:

Forening: "Autocampister er udsat for hetz"

Thisted Kommune bør lave flere pladser til autocampere, i stedet for at give bøder for ulovlig overnatning, mener foreningen Danmarks Frie Autocampere.

Det vil give meget mere mening at etablere nogle lovlige pladser for autocampere i Danmark, end at uddele bøder for at overnatte ulovligt, sådan som politikerne i Thisted Kommune planlægger at gøre.

quote Det er en tilbagevendende hetz, der kører hvert år.

Jytte Jakobsen, Danmarks Frie Autocampere

Flere campingpladser i Thisted Kommune har kritiseret at kommunen ikke gør nok for at få autocampister til at overholde reglerne. I går kunne TV MIDTVEST fortælle, hvordan op imod 70 autocampere overnatter ulovligt på parkeringspladser, uden at betale for det. I stedet kunne de køre ind på en campingplads og betale, ligesom alle campisterne gør, mener indehaverne af campingpladserne.

Man skal overholde loven

- Det er en tilbagevendende hetz, der kører hvert år, mener sekretær i foreningen Danmarks Frie Autocampere, Jytte Jakobsen og understreger, at man som autocampist naturligvis skal overholde loven, ligesom alle andre. Så hvis parkering i nattetimerne er ulovlig på bestemte parkerings-pladser, må man ikke holde der.

- Men Thisted Kommune bør etablere flere pladser, hvor autocampere må holde lovligt, mener hun.

Autocampister bruger flere penge end campister

- Vi har undersøgelser der viser, at autocampere bruger masser af penge. Flere end campisterne. Så det vil være en god ide, erhvervsmæssigt, forklarer hun.

Hun og hendes mand har selv oplevet stor gæstfrihed i udlandet, som autocampister. Og den gæstfrihed bør Danmark gengælde, mener hun. Det vil både være et godt signal at sende turistmæssigt, men også en god ide for erhvervslivet i Danmark, mener hun.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden