Seneste nyt:

Fortiden giver perspektiv: Erindringsmøder sætter tanker i gang hos de unge

Fire seniorer har i forbindelse med et projekt delt historier fra deres eget liv til elever fra FGU-Nordvest i Nykøbing.

73-årige Gudrun Nielsen har efterhånden mange erindringer efter et langt liv. 

Alle minderne har hun nu delt med en gruppe unge fra FGU Nordvest i Nykøbing til såkaldte erindringsmøder. 

- Man er spændt på, hvad de har fået ud af, at jeg har fortalt om mit almindelige liv, siger Gudrun Nielsen. 

Erindringsmøderne er en del af et projekt, der er lavet i samarbejde mellem den Forberende grunduddannelse (FGU) og frivilligcenteret på Mors.

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE - FGU

Fortiden giver perspektiv til fremtiden

Gudrun Nielsen har over fire møder fortalt om historier fra sit liv til tre elever. Historierne starter helt tilbage, fra da hun blev født i Flade i 1947.

Eleverne fra FGU-uddannelsen har så haft til opgave at opsummere Gudrun Nielsens liv på et femte og sidste møde ud fra, hvad hun har fortalt på de tidligere fire erindringsmøder.

- Det giver et større perspektiv om, hvor hurtigt verden ændrer sig, og hvor meget man glemmer. Det er meget tankevækkende og lærerigt, siger Sascha Hill, elev på FGU Nordvest i Nykøbing. 

Formålet med projektet er at sætte tankerne i gang hos de to generationer. Gudrun Nielsens fortællinger har i den grad også givet  stof til eftertanke hos de unge.

Eleverne skulle på et femte og sidste møde opsummere Gudrun Nielsens liv, mens hun lyttede efter. Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST
Eleverne skulle på et femte og sidste møde opsummere Gudrun Nielsens liv, mens hun lyttede efter. Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

- Jeg er blevet lidt ræd for fremtiden, hvis tingene ændrer sig så meget på kort tid. Hvordan er det så mine børn eller børnebørn kommer til vokse op?, siger Christina Lyngaard Dornhoff, elev på FGU Nordvest i Nykøbing. 

Møderne med kaffe og erindringssamtaler har været til stor glæde hos både Gudrun Nielsen og eleverne. Den 73-årige hovedperson bag alle historierne var da også overrasket over, at det havde gjort så stort indtryk på eleverne.

- Jeg synes egentlig, det er flot, at jeg ud fra mit almindelige liv kan sætte nogle tanker i gang, siger Gudrun Nielsen. 

Fire seniorer har indtil videre været med i projektet. FGU-uddannelsen, og Morsø Kommune vil nu forsøge at finde flere ældre, der har lyst til at tage del i projektet.