LIGE NU:

Fur Flyveplads er uden skyld i ulykke: - Vi er stadig meget berørte

Poul-Erik Haubo, der ejer Fur Flyveplads, er uden skyld i flyulykken på Fur sidste år. Det har en rapport fra Havarikommissionen mandag fastslået. Ulykken sidder dog stadig i kroppen på ejeren.

Flyvepladsen på Fur er blevet frikendt i sagen om flyulykken den 30. august sidste år på Fur. Det har Havarikommissionens rapport om ulykken fastslået mandag.

- Det er da utroligt dejligt, men jeg havde også en forventning om det, fordi jeg har haft tæt kontakt til Havarikommissionen undervejs. Vi overholder selvfølgelig alle love og regler, siger Poul-Erik Haubo, der ejer Fur Flyveplads.

quote Jeg græd, da jeg fik at vide, at den tredje passager også omkom efterfølgende. Hele Fur er stadig berørt.

POUL-ERIK HAUBO, EJER AF FUR FLYVEPLADS

Selvom den private flyveplads er blevet frikendt for al skyld, så er det en ulykke, der stadig sidder i kroppen på ejeren.

- Vi er stadig meget berørte af det. Jeg græd, da jeg fik at vide, at den tredje passager også omkom efterfølgende. Hele Fur er stadig berørt, fortæller Poul-Erik Haubo.

Der var i alt fire passagerer ombord. To kvinder på henholdsvis 33 år og 43 år omkom i ulykken, mens en 47-årig mand døde på Rigshospitalet i december 2020, hvor han havde været indlagt siden flystyrtet. Piloten er dermed den eneste overlevende fra ulykken.

Flyvepladsen forbliver åben

På trods af ulykken, så har Poul-Erik Haubo ikke planer om at lukke flyvepladsen.

- Vi har fået mange positive henvendelser om, hvor dejlig en plads, vi har, og at folk er glade for at kunne flyve til Fur. Nogle var nervøse for, om jeg ville pløje banen op, men den forbliver så længe, jeg lever.

quote Vi bebrejder i hvert fald slet ikke ham. Det er så synd for piloten, og vi føler med ham.

POUL-ERIK HAUBO, EJER AF FUR FLYVEPLADS

Flyvepladsen på Fur er en privat flyveplads. Det vil sige, at den ikke skal leve op til samme krav som en offentlig flyveplads. Det kræver bare mere opmærksomhed fra piloten at bruge den, oplyser Havarikommissionen.

Selvom flyvepladsen er frikendt, så vil Poul-Erik Haubo ikke placere skylden hos piloten.

- Vi bebrejder i hvert fald slet ikke ham. Det er så synd for piloten, og vi føler med ham.

Ejeren flyver stadig

Ulykken sidste år ramte ejeren af flyvepladsen hårdt. Poul-Erik Haubo var chokeret over, at det kunne ske på hans flyveplads, og det har gjort ham mere forsigtig omkring hans egne flyveture.

- Jeg har været oppe at flyve siden. Det tænkte jeg også, at jeg skulle. Selvom det er fint vejr og så videre, skal jeg ikke udfordre skæbnen, for det sidder stadig i kroppen. Så tænker jeg lidt på børnebørnene og familien.

Ifølge Havarikommissionen fejlvurderede piloten forholdene på dagen, hvilket gjorde at flyet ikke nåede højt nok op til at kunne undvige træerne for enden af startbanen, som det på ulykkeligvis styrtede ind i. 

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

190121 VO Virtuel højskole Still

play Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Til forsiden

Til forsiden