LIGE NU:

Hesten Vilja blev opereret for skæv mule: Nu er skinnerne kommet af

En hest med lidelsen wry nose er født med en skæv mule. De bliver som regel aflivet, men hesten Vilja blev i stedet opereret.

Islænderhesten Vilja har set flere prøvelser, end de fleste heste. Hun er nemlig født med en meget skæv mule, og mens det normalt ville betyde, at man ville aflive føllet kort efter fødslen, så gik man en anden vej med Vilja.

Hun blev nemlig opereret for den sjældne lidelse, hun blev født med, og i denne uge var det så tid til at tage skinnerne af mulen og se, hvordan det er gået.

- Det er nervepirrende. Det er det virkelig. Jeg er sindssygt spændt, det er jeg. Det er helt vildt, siger Christina Østergaard Eriksen, der er medejer af Stutteri Limfjorden.

Hun har været med hesten siden starten, og selvom hun med det samme ved fødslen kunne se, at der var noget galt med føllets mule, så var aflivning ikke en mulighed.

Hesten blev opereret i december, og TV MIDTVEST besøgte hende kort efter.

- Den havde en viljestyrke til at ville overleve. Det er derfor, den hedder Vilja. Den kan ikke hedde andet, sagde hun i december til TV MIDTVEST.

Det er Bo Jørgensen, der står bag operationen, hvor han skulle rette op på hesten, der havde lidelsen wry nose – altså en skæv mule.

Han er hestedyrlæge og medejer af Ansager Hestehospital, men selvom han er lidt af en ekspert på området, så er indgreb af denne størrelse ikke hverdagskost.

En fremtid som hyggehest

Heldigvis er det gået godt.

- Det ser fint ud. Luftmæssigt i næsen så er der masser af luft i venstre side, men der er lidt mindre i højre side, men jeg tror ikke, det bliver luftmæssigt et problem for den, siger han.

Taget i betragtning af udgangspunktet, kan både læge, hest og ejer vist godt være tilfredse med resultatet.

- Jeg tror faktisk den kan se frem til et stort set normalt liv, siger Bo Jørgensen.

quote Det er mega fedt, for så har hun forhåbentlig en lys fremtid som hyggehest, eller hvad det bliver til, når hun bliver lidt ældre

Christina Østergaard Eriksen, medejer af Stutteri Limfjorden

Hvad der var en spændingens dag er med ét lavet om til en festdag, for hesten Vilja, der næsten var dømt til døden ved fødslen, har klaret .

- Det er mega fedt, for så har hun forhåbentlig en lys fremtid som hyggehest, eller hvad det bliver til, når hun bliver lidt ældre.

Det ser altså ud til, at Vilja er klar til livet som en næsten helt almindelig islænder, og Christina Østergaard Eriksen ser nu frem til den første ridetur om cirka tre år.

- Det er noget af det, jeg ser virkelig meget frem til. Folk spørger mig, om de ikke må købe hende, men den bliver altså hos mig. Den får lov at blive, siger Viljas ejer til TV MIDTVEST.

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Henrik Johansen Aalborg Zoo direktør

play Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

Henning Kjeldsen

play Den store kvotesag: Alle ti tiltalte nægter sig skyldige

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Henrik Johansen Aalborg Zoo direktør

play Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

Til forsiden

Til forsiden