LIGE NU:

Ingen publikum til blomsterparkens 50.000 tulipaner: Kom og pluk en buket til de ældre

Lige nu står Jesperhus Blomsterparks mange tulipaner i fuldt flor, men parken må ikke åbne, så nu inviterer de i stedet pårørende til at plukke en buket til de ældre.

Det startede som en ide ved kaffebordet hjemme hos chefgartneren. Han sad sammen med sin kone og ærgrede sig over, at tulipanerne i Jesperhus Blomsterpark for første gang skulle blomstre alene.

- Vi var sådan lidt frustrerede over, at nu står alt i fuldt flor og ingen kommer og ser det. Og så sagde min kone; hvad med de ældre på plejehjemmene, forklarer Karsten Overgaard, der er chefgartner i blomsterparken på Mors.

Parkens ledelse diskuterede herefter, hvordan ideen kunne føres ud i livet, og det endte med, at pårørende og frivillige blev inviteret ind i parken for selv at kunne plukke en buket.

Bitten Pedersen plukkede i dag tulipaner i blomsterparken sammen med sin datter Josefine.
Bitten Pedersen plukkede i dag tulipaner i blomsterparken sammen med sin datter Josefine.
Foto: Frida Bjørn Fisker / TV MIDTVEST

Blomster til bedstemor

I dag åbnede Jesperhus Blomsterpark så dørene på klem. Parken holder nemlig lige nu helt lukket, men i dag inviterede de inden for til tulipanklip. En ad gangen kunne folk gratis plukke et par buketter. Det var der flere, der benyttede sig af.

- Det er hyggeligt, og de gamle skal have noget at kigge på i den her tid, hvor de sidder helt alene, siger Bitten Pedersen, der er social- og sundhedshjælper på Balling Ældrecenter.

Også Michael Pedersen fra Nykøbing var forbi for at plukke blomster:

-  Jeg så opslaget på Jepserhus' Facebook-side, og så tænkte jeg, at min kæreste har en sød bedstemor, som fortjener en buket. Så kunne jeg lige gå ned og plukke den.

Ifølge idemanden, så har der i dag været  20-30 personer forbi, der gerne vil glæde en pårørende med nyplukkede tulipaner. Derfor er der også regler, der skal følges.

- Vi har meldt ud, at kun den, der skal plukke kommer ind. Jeg er her hele tiden og mine medarbejdere er også informerede om, at de skal holde øje med, at folk holder afstand, forklarer Karsten Overgaard.

Jesperhus Blomsterpark er lige nu fyldt med blomstrende tulipaner.
Jesperhus Blomsterpark er lige nu fyldt med blomstrende tulipaner.
Foto: Jepserhus Blomsterpark

Tulipaner nok til alle

Egentlig så skulle der kun have været åbent for selvpluk af blomster i dag, men parken udvider nu tilbuddet til i morgen fra klokken 9.00 til klokken 15.00. Og det er ikke kun for parkens naboer.

- Det er ikke fordi, det skal være nærområdet i den forstand. Folk må gerne komme længere væk fra og plukke til deres ældre. Ikke bare plejehjem og plejecentre, men også dem, der har bedsteforældre, der sidder rundtomkring. De er også meget velkomne i morgen, siger Karsten Overgaard.

Selv om der skulle komme ekstra blomsterplukkere i morgen, så er gartneren ikke bange for at løbe tør for tulipaner.

- Vi tror ikke, at de kan nå at blive plukket allesammen. Så der er grundlag for, at der sagtens kan komme flere. Og som sagt, så er der lige godt 50.000 tulipaner, så mon ikke der er nogen til alle.