Foto: Lone Vad Dam

Juhuuuu: Sol og temperaturer på op til 15 grader i weekenden

Udsigt til rigtigt forårsvejr. Næste weekend kan byde på temperaturer over 15 grader.

I samarbejde med TV MIDTVEST

En påske med kulde og snevejr er ved at være forbi, og allerede i næste weekend kan de første sommerlige temperaturer muligvis mærkes i Danmark. 

Søndag sendte sneen flere biler og busser i grøften på Bornholm, men selv om vintervejret har hersket i påsken, skal man ikke vente længe på forårsvarmen, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Læs også Planteskoler lider under det sene vintervejr

Den kommende weekend byder således på temperaturer mellem 10 og 15 grader, men flere steder kan der blive over 15 grader, og det er ikke usandsynligt, at termometeret viser endnu varmere temperaturer. Det fortæller Martin Lindberg, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det er ikke umuligt, at vi kommer op på 20 grader, men min seneste prognose siger 10-15 grader om lørdagen. Søndag kan der komme over 15 grader - måske 18-19 grader, og det gælder næsten hele landet, siger han.

Weekenden vil samtidig byde på nogen til en del sol. Før danskerne kan nyde godt af en mere sommerlig varme i weekenden, er der nogle dage, hvor vintervejret fortsat vil dominere.

Læs også Uret er stillet ind på sommer: Solen går nu først ned klokken 19.40