LIGE NU:

Kæmpe høst ved Frøstrup: Politiet fandt flere hektar med hamp

En lokal mand er anholdt og vil formentlig blive fremstillet i et grundlovsforhør lørdag.

Midt- og Vestjyllands Politi fik fredag et tip om, at der bag nogle majsplanter gemte sig et større område med hampplanter syd for Frøstrup.

Og tippet viste sig at holde sig stik. 

Bag majsplanterne fandt betjentene et stort areal med hamp. Vagtchef Jens Claumarch vurderer, at der var tale om flere hektar.

En lokal mand i 40'erne er anholdt i sagen, og han vil formentlig blive fremstillet i et grundlovsforhør med krav om fængsling i løbet af lørdagen.

Præcis, hvor mange hampplanter, der var tale om, tør vagtchefen ikke give et bud på. Men der var formentlig tale om flere tusinde.

- Vi har dokumenteret, hvor stort område der var plantet til ved at tage billeder fra luften. Vi havde egentlig bestilt en helikopter, men den var optaget, og derfor lånte vi en stigevogn og kom op i 27 meters højde. Samtidig har vi taget prøver at planterne, og dermed kan man ud fra en tabel regne sig frem til, hvor meget hashplanterne ville kunne give, siger Jens Claumarch.

Politiet fik hjælp fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland til at fjerne de mange planter, som senere skal destrueres.

Ordensmagten vurderer, at majsplanterne skulle fungere som et skjul, så hampen ikke kunne ses fra vejen. Men de forbudte planter har så overhalet majsen i højde.