LIGE NU:

Kærlighedserklæring til Klitmøller - serieskabere nyder området

Klitmøller har de seneste seks uger dannet kulisse for streamingtjenesten Xees nye serie Cold Hawaii.

En forkærlighed til Klitmøller har trukket en kærlighedshistorie til. Serieskaberne Allan Heide og Aske Bang har de seneste seks uger optaget deres nye serie i Danmarks surf-hovedstad Klitmøller. Allan Hyde og Aske Bang er både instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere på serien.

- Den skal foregå heroppe, fordi det er en unik perle, og det er et fantastisk smukt sted, hvor naturen er så vild, siger Aske Bang.

Og netop den vilde natur kommer til at underbygge den historie, som kommer til at udspille sig i serien. Den skal nemlig handle om to meget forskellige kærestepar, der i en periode skal bo under samme tag. Emner som den eneste ene, børn og højlydt sex kommer til at flyde over skærmen, når serien i august 2020 er færdig.

Ideen til serien har de to serieskabere gået med længe, og at det netop skulle foregå i Klitmøller, har været med til at afgøre beslutningen om at starte produktionen for streamingtjenesten Xee.

- Der er en hel del andre tv-serier, der forgår i storbyer og især København, og derfor synes vi, det er interessant at komme ud og opleve noget af Danmark, som man måske ikke ser normalt, siger Linda Etgar, der er programdirektør hos Xee.

Kærlighedserklæring til området

Selvom filmholdet er rykket ind med den helt tunge københavnske accent, er det vigtigt for både Allan Heide og Akse Bang at sætte pris på området.

- Jeg kan godt se, at det udefra kan ligne, at her kommer der nogle folk fra storbyen, som vil udnytte at komme ind, men det er ikke vores hensigt, siger Allan Hyde.

- Det er i højere grad en kærlighedserklæring til området end et forsøg på at lukrere på det, siger Aske Bang.

De synes også begge to, at de er blevet taget imod med kyshånd af de lokale. Lokale som flere gange i serien fungerer som statister.

- Jeg tror, det kan åbne folks øjne for den her del af landet. Det er jo ikke et sted, man helt naturligt bare kommer forbi, siger Linda Etgar fra Xee.