LIGE NU:

Klitmøller-surfer modtager hæder som Årets Thybo: - Det er overvældende

Surferen Casper Steinath fra Klitmøller er blevet kåret til Årets Thybo.

Han er fire gange verdensmester i paddlesurfing, og nu er han også Årets Thybo.

I hvert fald er det titlen, som fredag tilfaldt den 24-årige Klitmøller-surfer Casper Steinfath, da medlemmerne af Thy Erhvervsforum ved organisationens årlige nytårskur i Hanstholm skulle pege på den Thybo, som havde fortjent hæderen mest.

- Det er overvældende, og jeg er meget ydmyg. Det er noget af det største, man kan opnå som Thybo, lyder det fra Casper Steinfath i en pressemeddelelse fra Cold Coast.

- Det er jo en anerkendelse af, at det man har opnået ikke blot er stort for en selv, men også har berørt en masse mennesker lokalt. Jeg havde ikke stået her i dag uden kolossal opbakning fra mit miljø. 

Casper Steinfath har vundet VM-guld hele fire gange i Stand Up Paddle, og han vandt i øvrigt både guld og sølv ved VM, som blev afholdt i København og Vorupør i September sidste år.

- Hans præstationer er enestående

Prisen blev overrakt af direktøren for Sparekassen Thy, Ole Beith, der i sin tale lagde vægt på Steinfaths internationale bedrifter.

- Prisen går i år til en person, der viser vejen til næste generation og som aktivt driver sit eget brand med nationale og internationale sponsorkontrakter og sit eget surfakademi. Hans præstationer er enestående og du er helt igennem Thybo uanset, hvor i verden, du er.

- Du har bidraget til at gøre Thy større og mere populær, lød ordene fra Ole Beith til Casper Steinfath ifølge pressemeddelelsen.

Vil padle fra Thy til Norge

Casper Steinaths helt store mål for sæsonen er, at padle hele vejen fra Thy til Sydnorge og dermed krydse Skagerak som den første person på et paddleboard nogensinde.

- Jeg håber, jeg kan gennemføre udfordringen, siger Steinfath, der regner med at prøve kræfter med distancen i februar.

Det er 20. gang, at prisen som Årets Thybo bliver uddelt, og den består af en bronzestatuette af Limfjordspigen, som er lavet af kunstneren Henning Wienberg.