LIGE NU:

Kulturmøde i nye coronavenlige klæder: - Det er ikke det kulturmøde, vi kender

Hvert år i august plejer 30.000 mennesker at samles til Kulturmødet Mors. Det kommer ikke til at ske i år.

Arrangører af større sommerarrangerer har holdt vejret længe. For kan de gennemføre deres festival, kulturmøde eller dyrskue, som de plejer, eller er de nødt til at aflyse eller tænke ud af boksen.

Det sidste har arrangørerne bag Kulturmødet Mors valgt at gøre.

- Der kommer et kulturmøde, men det er ikke det kulturmøde, vi kender. Vi havde ikke tro og lyst til at bruge ressourcer på at arrangere noget, vi ikke ved, om kan realisere, siger Trine Bang, der er direktør for Kulturmødet Mors.

I stedet for den store årlige kulturbegivenhed med 30.000 mennesker, debatter, scener, madboder, fadøl og hygge, så bliver 2021-udgaven af kulturmødet i stedet en mere coronavenlig en af slagsen.

- Det er klart, at vi ikke får det her, hvor vi går på kryds og tværs, skulder om skulder. Det kunne vi ikke i år. Eller måske kunne vi, men det turde vi ikke satse på, siger Trine Bang.

Spredt ud på tid og sted

For at så mange som muligt kan opleve kulturen – uden at forsamles – så har arrangørerne bag kulturmødet tænkt i nye formater, samtidig med at de har valgt at sprede arrangementerne ud både tidsmæssigt og geografisk.

- Jeg tænker, der er så meget godt i det. Jeg er simpelthen så glad for, at når det ikke kan være anderledes, at vi så alligevel har spændende formater, siger Trine Bang.

Kulturmødet ”begynder” allerede her til foråret, hvor der i to uger vil være vandringer rundt om i hele Danmark. Her vil gæster kunne gå med på en tur med en kunstner, som selv har valgt stedet og temaet, der bliver snakket om på turen.

- Jeg tror, at mange af os har brug for nye tanker og ny inspiration efter det her, siger Trine Bang.

Blandt de vandrende kunstnere kan nævnes forfatter Malte Tellerup, der går en tur i Vemb og taler om det dyrkede land. Og i Lemvig vil operasanger Andrea Pellegrini gå en tur på seks kilometer og tale om døden og livet.

Anderledes august

Der kommer også til som vanligt at være noget kulturmøde på Mors i august. Ligesom sidste år vil der være en digital del, hvor debatterne primært vil foregå.

- Det gør den, for så kan vi ramme hele Danmark, siger Trine Bang.

Derudover vil der rundt omkring på Mors blive lavet kulturelle arrangementer, som man skal købe billet til.

- Vi laver en række festlige, sprudlende, dejlige arrangementer, hvor det er indendørs scener med kulturarrangementer. Vi får ikke de her store pladser, hvor vi står side om side, siger Trine Bang.

Selvom arrangørerne bag Kulturmødet anno 2021 er begejstret over det nye set up, så forventer de at være stærkt tilbage i gamle klæder i 2022.

- Jeg kan mærke, at jeg bliver nødt til at tro på, at vi kan være sammen om kulturen, som vi plejer i 2022, og det gælder jeg mig til, afslutter Trine Bang.