LIGE NU:

Lokale har kæmpet i flere år: Nu er udvidelse af Nationalpark Thy rykket nærmere

Lige nu har nationalparken sin nordlige grænse ved Hanstholm. Men lokale ved Lild Strand har længe kæmpet for, at den fortsætter hele vejen til Bulbjerg.

Lokale kræfter har længe kæmpet for, at Nationalpark Thy skal udvides.

Lige nu har nationalparken sin nordlige grænse ved Hanstholm. Men de lokale ved Lild Strand ser gerne, at den fortsætter hele vejen til Bulbjerg.

- Vi vil rigtig gerne have del i den kage, der er omkring det fokus, der er på Nationalpark Thy - og vi mener fuldstændig, vi har det, der skal til for at indgå, lyder det fra Mikael Lassen, der er medlem af Udviklingsgruppen Lild Strand.

Onsdag eftermiddag var derfor lidt af en skæbnens dag for de nordligste thyboer, da bestyrelsen for Nationalpark Thy holdt møde om netop udvidelsen.

Bestyrelsen for nationalparken har tidligere holdt borgermøder for alle interesserede for at vurdere den lokale opbakning til en eventuel udvidelse.

- Så nu skal vi i dag tage stilling til, hvordan vi kommer videre i den her proces. Jeg håber bestemt, at bestyrelsen bakker op om, at vi nu går til Thisted Kommune med henblik på at arbejde videre med en udvidelse af Nationalpark Thy, forklarer Torben Juul-Olsen, der er formand for bestyrelsen.

Siden 2017 har en udviklingsgruppe med udgangspunkt i Lild Strand kæmpet for at få udvidet nationalparken. Og efter tre timer langt møde i bestyrelsen fik de så det, de har kæmpet for.

- Vi er nået frem til, at vi nu går til Thisted Kommune med henblik på at få igangsat en proces omkring en udvidelse af Nationalpark Thy, lød det efter bestyrelsesmødet fra formanden.

quote Så nu må vi have arbejdshandskerne på. Og så må vi jo få defineret, hvad vi skal gøre i den her proces. Men det bliver rigtig spændende

Mikael Lassen, medlem af Udviklingsgruppen Lild Stra

Og den nyhed blev naturligvis modtaget med stor glæde hos Udviklingsgruppen Lild Strand.

Det første vigtige skridt mod en større nationalpark er nu taget - men der er ikke tid, til at hvile på laurbærrene. Der kan nemlig gå op til tre år, før processen med at få udvidet National Park Thy ligger klar.

- Så nu må vi have arbejdshandskerne på. Og så må vi jo få defineret, hvad vi skal gøre i den her proces. Men det bliver rigtig spændende, siger Mikael Lassen.

Udover udvidelsen mod Bulbjerg er en udvidelse ved Krik Vig i Sydthy også med i indstillingen til kommunalbestyrelsen.

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

190121 VO Virtuel højskole Still

play Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Til forsiden

Til forsiden