LIGE NU:

Maddiker i skraldespande: Borgere og politikere uenige om, hvem der bærer skylden

Der er igen liv i debatten om affaldssorteringen i Thisted Kommune, fordi flere borgere har maddiker og spyfluer i skraldespandene.

Siden Thisted Kommune i 2016 indførte en ny affaldssortering, hvor plastikposerne blev skiftet ud med papirsposer, har flere døjet med maddiker og spyfluer i sommermånederne.

Hos Michael Haagh Nielsen i Thisted betyder det, at hans affald er blevet levende, fordi skraldespandene kun bliver tømt hver fjortende dag.

- Jeg synes, det er klamt. Svineri faktisk, siger han om det store problem, hvorefter han kommer med et simpelt løsningsforslag.

- Vi vil gerne, at man kommer tilbage til den gamle ordning, hvor man fik hentet skrald en gang om ugen. Vi har aldrig nogensinde haft problemer med maddiker og spyfluer, før vi fik den her ordning.

Står ikke alene

Michael Haagh Nielsen er ikke den eneste, der har store problemer i skraldespanden.

Også hos Casper Søe-Larsen, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Liberal Alliance i Thisted Kommune, er der mere levende end dødt.

- Der er liv og glade dage. Så det er ikke særlig lækkert, siger han om tilstanden i hans skraldespand, siger han.

Casper Søe-Larsen mener, at problemet er udsprunget, fordi Thisted Kommune gerne ville være først.

- Man har været så forhippet på at være i forkøbet på, hvad der ville komme af krav – og selvfølgelig også for at være god ved miljøet – så har man sagt, at det skal man være først med i Thisted Kommune, og så har de igangsat en fuldstændig tosset og håbløs løsning heroppe, siger han.

Spørgsmål om hygiejne

Flere kommuner sorterer affaldet som i Thisted Kommune. Det politiske mål er nemlig, at vi genbruger mindst halvdelen af alt husholdnings-affald i 2022.

Derfor mener Esben Oddershede (V), der er formand i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune, at det til dels er borgernes egen skyld, hvis der kommer maddiker og spyfluer i deres affald.

- Ja, det er det jo. Det er et spørgsmål om hygiejne, det er et spørgsmål om at holde sine containere regne, og det er et spørgsmål om at pakke sit affald ordentligt ind, siger Esben Oddershede.

Men det mener Michael Haagh Nielsen ikke.

Han mener i stedet, at han burde få den service, han betaler for. Ellers overvejer han at skifte til et privat affaldsfirma.

- Jeg synes, at når man betaler for en affaldsordning, så skal man også have den service, der nu hører til. Jeg synes, at fjorten dage er for lang tid. Man kan jo se, at det er for lang tid.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden