LIGE NU:

Morsø Gymnasium: Elever nedlægger undervisning for at demonstrere mod sparekrav

Morsø Gymnasium er hårdt ramt af regeringens sparekrav, og derfor forsøger eleverne nu at råbe politikerne op.

Eleverne på Morsø Gymnasium har strejket fra morgenstuden og nedlagt al undervisning. De er sure over Regeringens sparekrav på to procent om året.

- Det rammer os rigtig hårdt her på Mors, fordi vi er et udkantsgymnasium, og nu sender vi et klart budskab om, at vi er utilfredse, siger Daniel Holt Jepsen, der går i 3.G på Morsø Gymnasium, og som er medarrangør af demonstrationen.

Det er det såkaldte omprioriteringsbidrag, som eleverne er utilfredse med. Det går ud på, at gymnasierne skal hvert år til og med 2021 skal spare to procent, og det presser de almene gymnasier, og især de mindste af slagsen.

Fjerner kvalitet og tryghed

Med 280 elever er Morsø Gymnasium et af dem, og hvis sparekarvet fortsætter kan de se frem til lærerfyringer.

- Vores budskab er, at det her er forkert, fordi det fjerner en kvalitet og tryghed fra undervisningen. Vi er nødt til at ofre nogle lærer her på skolen, og det fjerner det gode ved undervisningen, siger Daniel Holt Jepsen.

Rektor Kurt Sonne Thomsen forudser, at hvis ikke der bliver gjort noget ved omprioriteringsbidraget, så ender gymnasiet med røde tal i 2019.

Strejken foregik først på skolen, og efterfølgende er eleverne gået ind i Nykøbing for at udbrede deres budskab. Eleverne fortsætter strejken på skolen frem til klokken 15, hvor de ellers ville have haft fri.