LIGE NU:

Nu er der penge på vej mod minkavlerne

Fødevarestyrelsen er nu begyndt at udbetale forskud på erstatning for minkskind.

Der er nu penge på vej til de af landets minkavlere, der i efteråret måtte aflive deres mink uden at kunne pelse dem på grund af COVID-19.

I midten af sidste uge begyndte Fødevarestyrelsen på at udbetale forskud på erstatningen for skind til 650 avlere, der har penge til gode, det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Inden længe lander også de første udbetalinger af den såkaldte tempobonus, der skulle udbetales til de minkavlere, der nåede at aflive besætningen inden en skæringsdato.

Længe undervejs

Når forskudserstatningen for skind har ladet vente på sig, skyldes det, at bekendtgørelsen, der ligger det juridiske grundlag for erstatningen har været forbi EU-Kommissionen. Desuden skulle bekendtgørelsen også træde i kraft. Begge dele er nu faldet på plads.

- Det er en kæmpe opgave, vi står over for i de kommende måneder. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at avlerne får de udbetalinger, de har krav på, og at det sker hurtigst muligt, siger Nikolaj Veje, direktør i Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen vil på sin hjemmeside løbende oplyse om status for udbetalingerne.

Erstatningen for nedlukningen, som er en del af den politiske aftale, der blev indgået den 25. januar 2021, skal behandles ved særlige erstatnings- og taksationskommissioner.

De er endnu ikke nedsat.

I programmet "Fokus" zoomer vi i dette afsnit ind på aftalen om kompensation til minkavlerne og følgeerhvervene.