LIGE NU:

Ny sejlrende skal løse problemer med sand i Agger Færgehavn

Sandvandring uden for færgelejet i Agger har givet Thyborøn-Agger Færgen store problemer. Nu skal 2,5 millioner kroner og en tætning af sydmolen i Agger være løsningen.

Thyborøn-Agger Færgen får en ny, forbedret sejlrende og en tætning af sydmolen ved Agger Færgehavn.

Det sker, fordi for meget sand i den nuværende sejlrende hidtil har givet store udfordringer for færgen - særligt i området omkring Agger Færgehavn. 

Derfor investeres nu cirka 2,5 millioner kroner i ny, forbedret sejlrende og tætning af sydmolen ved Agger.

- Det er en nødvendig investering, når vi har at gøre med vigtig infrastruktur i et område, der er meget omskifteligt med vind, vejr og strømforhold som grundbetingelser, siger formand for færgeselskabet, Erik Flyvholm, der også er borgmester i Lemvig Kommune i en pressemeddelelse. 

I forbindelse med byggeriet af det nye færgeleje i Agger var det ikke muligt at ændre i sejlrenden og molen. Derfor har der været kraftig tilsanding. Hvert år bevæger 900.000 kubikmeter sand sig nemlig ind ad Thyborøn Kanal. 

Gode løsninger på Thyborøn-siden

Tidligere har tilsandingen været så kraftig, at der har været fare for, at færgen slet ikke ville kunne sejle.

Og det vil have konsekvenser for de mange passagerer. Hvert år bruger 145.000 personer, 7.000 lastbiler, 60.000 personbiler og tusindvis af cykler færgen. 

Derfor har færgeselskabet for nylig investeret i en ny klimavenlig hybridfærge og fundet en ny placering til færgelejet på Thyborøn-siden.

- Jeg håber med den nye løsning, at vi kan minimere oprensningen i de kommende år, som det er lykkedes med på Thyborøn-siden, siger næstformand Kristian Tilsted, der sidder i Klima, Miljø og Teknik-udvalget i Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Færgeselskabet er ejet af Thisted Kommune og Lemvig Kommune.