LIGE NU:

Opdatering: Ingen kom til skade under gasudslip i Nykøbing

Ingen borgere er kommet til skade efter et stort gasudslip i Nykøbing. I alt 122 personer blev evakueret sent tirsdag aften.

En melding om et gasudslip i Nykøbing fik i går politi og beredskab til at evakuere 122 personer.

To personer blev tilset af en læge. 

- Der har været nogle, der har haft lidt hovedpine og en snert af ondt i maven. Om det skyldes gassen, ved vi ikke, men de har i hvert fald været indhyllet i den her gas, og det er derfor, at vi har evakueret dem, siger indsatsleder Henrik Gade Jespersen.

Den ene af de to borgere kom til observation på sygehuset i Thisted, fordi personen følte svimmelhed.

Vagtchef for Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even oplyser, at personen ikke længere skulle være indlagt, men er hjemme igen efter en kontrol.

 
 
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Gasudslip kom hurtigt under kontrol

Gasudslippet ved Soltoften og Ringvejen kom ifølge indsatslederen hurtigt under kontrol.

Første enhed fra brandvæsenet var hurtigt til stede.

- Vi får ret hurtigt styr på det og evakueret dem, der ligger inde i vores fareområde, siger indsatsleder Henrik Gade Jespersen.

Indsatslederen fik en melding om brud på en gasledning. Kort herefter blev et fareområde på 300 meter lavet.

I området var et bankocenter med 120 personer, som blev evakueret.

- Der er jo fare for, at det her gas kan antænde. Så det vi gør, det er, at vi opretholder fareområdet, og så fjerner vi de antændingskilder, der er inde i fareområdet. I det her tilfælde var der en minigraver, der stod og kørte i tomgang, så den får vi slukket, siger indsatsleder Henrik Gade Jespersen.

Midt- og Vestjyllands Politi ophævede fareområdet og afspærringen kort før midnat. Beredskabet og gasselskabet stoppede i samarbejde for gaslækket. Gasudslippet blev stoppet med klemmer i hver ende af røret.