LIGE NU:

Partier lufter idé om tidlig genåbning nogle steder: Blomsterpark er klar

Der er stor forskel på smittetrykket i de forskellige landsdele. På Mors har situationen for eksempel længe været under kontrol. Derfor snakker flere politikere om en differentiet åbning.

Budskabet på forsiden af lørdagens udgave af Politiken falder i god jord hos Jesperhus Blomsterpark. I artiklen opfordrer flere partier nemlig til, at man kan lave en differentieret åbning af landet. 

- Jeg synes da ,at man skal lave en plan for det, det er vi fuldstændig klar på, siger Jesper Overgaard, der er administrerende direktør i Jesperhus Blomsterpark.

På den måde kan områder med lavt smittetryk, for eksempel Mors, få lov til at åbne blandt andet kulturtilbud som Jesperhus Blomsterpark op allerede som en del af anden fase af genåbningen.

- Det ser vi ikke som noget problem, når vi overholder sundhedsmyndighedernes anbefaling, siger direktøren for blomsterparken.

Direktøren for Jesperhus Blomsterpark er enig med det, der står på forsiden af lørdagens Politiken.
Direktøren for Jesperhus Blomsterpark er enig med det, der står på forsiden af lørdagens Politiken.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

Ikke alle bakker op

Hos Landdistrikternes Fællesråd kan man sagtens se idéen i at åbne mere op for aktiviteten i tyndtbefolkede områder end i storbyerne, hvor folk bor tæt. 

 Så længe man følger sundhedsmyndighedernes udmelding om, at der faktisk kan laves en differentieret åbning, så giver det god mening at undersøge mulighederne, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Men den holdning deler borgmesteren i Morsø Kommune ikke. Han synes ikke der skal være forskel mellem land og by.

- Det giver jo ingen mening at åbne ét sted og ikke et andet. Folk vil jo flytte sig og besøge de steder, de synes er interessante. Enten kan man lukke op - eller også kan man ikke, det må være logikken i det her, siger Hans Ejner Bertelsen (V).

Uanset om de kommer med i anden eller tredje fase af genåbningen, så er de helt parate til at åbne i Jesperhus Blomsterpark.

- Vi er fuldstændig klar til at håndtere den smitterisiko på en forsvarlig måde, siger direktør Jesper Overgaard.