Fisker får kæmpefangst i nettet. Foto: Charlotte Hansen

Rekordstor tunfangst: Solgt til 125.000 kroner

Hos Hanstholm Fiskeauktion havde man i dag et helt specielt salg. En dansk fanget tun blev solgt på auktionen til rekordpris.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Det var en speciel dag hos Hanstholm Fiskeauktion torsdag morgen. De skulle nemlig bortauktionere en 204 kilo tung tun af arten bluefin. 

- Det er første gang, at jeg sælger en tun, der er fanget i Nordsøen, så det her er helt specielt, siger Jes Holm Sørensen, der er fiskeauktionsmester. 

Fisken var hovedattraktionen til dagens fiskeauktion. Jes Holm Sørensen har været fiskeauktionsmester i omkring 25 år, og det er første gang, at han skal auktionere sådan en dyr fisk væk. 

- Det er den højeste kilopris, vi har solgt på Hanstholm Fiskeauktion. Jeg har engang solgt hummere til 600 kroner kiloet, men aldrig over 600 kroner, siger fiskeauktionsmesteren. 

Men over 600 kroner kiloet kom de i dag. Den store tun endte med at gå for 610 kroner per kilo. Det betyder, at vi ender på en pris lige i underkanten af 125.000. 

Heller ikke fiskeren, som fangede den store fisk cirka 550 kilometer nordvest for Hanstholm, har prøvet noget lignende før. Han fisker normalt efter torsk og andre 'runde fisk', som han kalder det. 

- Det er noget af det vildeste, man kan opleve som fisker, siger fiskeskipper Henrik Høyer. 

- Vi var helt oppe at køre. Adrenalinen kørte rundt i os.Vi rendte rundt som vilde høns, da vi fangede den, siger Henrik Høyer. 

Da fiskeskipperen hørte prisen efter auktionen, kunne han næsten ikke være i sig selv. 

- Det var helt vildt. Nu hvor vi snakker om prisen, får jeg kuldegysninger. Det var helt fantastisk, siger fiskeskipperen. 

Tunfisken blev købt af Dengsö, der købte den for en kongelig hofleverandør i København.