Seneste nyt:

Støjberg er taknemmelig over opbakningen - nu skal organisationen på plads

Partistifteren, der hidtil har været valgt i Skive-kredsen, ved endnu ikke, hvor hun stiller op ved næste valg - ud over at det bliver i Jylland.

Otte dage.

Længere tid tog det ikke for Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne at skaffe de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketinget.

Og det er partistifteren selvsagt meget tilfreds med.

- Det er utroligt glædeligt - også at det er gået så hurtigt. Det er jeg meget, meget taknemmelig over, men jeg er også klar over, at det forpligter. Og nu ligger der et kæmpe arbejde foran os, siger Inger Støjberg til TV MIDTVEST.

Opstillingskreds ikke afgjort endnu

De godt 20.000 vælgererklæringer er bekræftede. Dermed kan Danmarksdemokraterne officielt søge om at blive opstillingsberettiget, og så mangler kun Indenrigsministeriets blåstempling af erklæringerne.

- Det at afgive en vælgererklæring er ikke ensbetydende med, at man vil stemme på et parti. Men jeg vil lægge mig i selen for at leve op til det og gøre alt, hvad jeg kan for, at vi kommer ind på Christiansborg.

Inger Støjberg var i sin tid i Venstre opstillet i Skive-kredsen og blev dermed valgt i Vestjyllands Storkreds. Men om hun bliver i det midt- og vestjyske, kan hun stadig ikke sige.

- Jeg har ikke afgjort, hvilken kreds jeg selv skal opstille i. Nu må vi også se, hvordan kandidatfeltet kommer til at se ud, men jeg kan sige så meget, at det bliver i Jylland, siger hun.

Skal tale med kandidater

Danmarksdemokraterne har endnu ikke et færdigt partiprogram, men Støjberg mener ikke, at man kan sige, at hun har fået vælgererklæringer fra personer, der reelt ikke ved, hvad de har skrevet under på.

- Nu går jeg i gang med at sætte lidt flere ord på, hvad jeg vil med Danmarksdemokraterne, men jeg tror ikke, at der er nogen, der er i tvivl om retningen. Det er et borgerligt parti, som kommer til at være meget bevidst om, at Danmark er større end København.

Men har man et parti, når man ikke har et partiprogram?

- Det er helt normalt, at man fremlægger en retning, og så kommer der kød på hen ad vejen. Jeg kender ikke rigtigt nogen partier, der er kommet med et fuldt og færdigt partiprogram fra start. Men jeg har allerede sat ord på, hvor meget de små og mellemstore partier kommer til at betyde for os, siger Inger Støjberg, der også understreger, at der næppe er nogen, der er i tvivl om, hvad hun står for i udlændingepolitikken.

Partistifteren vil nu bruge sommeren på at tale med mulige kandidater og på at opbygge en partiorganisation.

- Der er ingen ansatte ud over en studenterarbejder i seks timer og så ham, der laver hjemmesiden. Der er også en tom partikasse, så nu venter der et kæmpe arbejde, siger hun.