LIGE NU:

Surf skal hjælpe krigsveteraner til et bedre liv

Surf skal hjælpe udfordrede veteraner til at få det bedre i Thy. Det skal ske gennem Surfgaarden i Stagstrup.

Bølgens brusen, sand mellem tæerne og masser af frisk luft skal i fremtiden være med til at hjælpe danske krigsveteraner med at få det bedre.

Fra søndag kan krigsveteraner med PTSD nemlig komme på det nye rehabiliteringstilbud, Surfgaarden.

quote Vi håber at kunne hjælpe veteranerne tilbage på sporet og til et bedre liv.

Peter Emil Højlund, daglig leder, Surfgaarden.

- Det som jeg håber, vi kan med det her sted, det er at hjælpe nogle mennesker, der har været ude og yde en indsats for Danmark, og som har betalt en høj pris for deres arbejde, siger Peter Emil Højlund, der er daglig leder af Surfgaarden.

Surfgaarden er startet af nogle lokale surfere der hovedsagelige kommer fra Klitmøller.

- Følelsen af, at man står på bølgen og surfer derud ad. Det er en følelse, hvor man glemmer sig selv og man er kun tilstede i øjeblikket, siger den daglige leder.

- Og det kan være en rigtig stærk oplevelse, hvis man eksempelvis er veteran med PTSD og har et mylder af tanker i hovedet, fortsætter han.

DIF bakker op

Det er ikke kun surferne fra Klitmøller, der synes, at tiltaget er en god ide. Også hos Dansk Idrætsforening bakker de op.

- Surf er en god ide, fordi det er et fællesskab og en idrætsaktivitet, som har en stærk kultur, siger Rune Oland Tanggaard, der er projektleder for DIF's Soldaterprojekt.

- Og når en aktivitet har en stærk kultur, så bliver det meget nemmere at finde en ny identitet der, og det har den her målgruppe brug for, fortsætter han.

Udover at kunne tilbyde veteranerne surfing, kommer Surfgaarden også til at have andre faciliteter.

Det drejer sig blandt andet om en køkkenhave, et træningsrum og et væksthus til både tomater, agurker og chili.

Den nye surfgård er godkendt af socialtilsynet og er nu klar til at tage imod veteraner. Stedet har fået inspiration fra studier i England og USA, hvor man netop har brugt surf til veteraner.

- Vi håber at kunne hjælpe veteranerne tilbage på sporet og til et bedre liv, siger Peter Emil Højlund.