SENESTE NYT:

Thisted-selskab kæmper en bitter strid om retten til deres navn

Selskabet Norliv i Thisted føler sig krænket af en forening for pensionskunder, som har brugt Norliv-navnet

Det lille selskab Norliv i Thisted er havnet i en bitter navnstrid med en kundeforening, der har tilknytning til Nordea-koncernen.

Norliv hævder. at deres firmanavn blev krænket, da Nordea Liv & Pension sidste år oprettede en forening for pensionkunder under navnet Foreningen Norliv. Et navnesammenfald, som ifølge selskabet i Thisted, har haft store negative konsekvenser, både økonomisk og menneskeligt.

- Personligt har sagen påvirket mig rigtig meget, for jeg har skullet have stort fokus på sagen i stedet for vores aktiviteter i Norliv, siger direktør Lars Møller.

quote Jeg følte jo, at man har været inde i mit hus og stjæle nogle ting og pludselig brugte man det kommercielt.

Lars Møller, Norliv, Thisted

Det var bestemt ikke et ønskescenarie, da han sidste år blev kontaktet af en advokat, som på vegne af en kunde var interesseret i Norliv-navnet. Norliv i Thisted havde dog ingen interesse i at sælge navnet, så Lars Møller blev vred, da han få uger senere opdagede, at Nordea Liv & Pension havde oprettet en kundeforening med navnet Foreningen Norliv.

- Jeg følte jo, at man har været inde i mit hus og stjæle nogle ting og pludselig brugte man det kommercielt. Det brød jeg mig bestemt ikke om, siger Lars Møller.

Følsomme mails sendt forkert

Navnesammenfaldet fik hurtigt konsekvenser for selskabet i Thisted, som modtog personfølsomme mails fra pensionskunder i Nordea.

- Vi har ikke tal på, hvor mange vi har fået ind, men vi taler tusindvis af mails fra kunder, leverandører, samarbejdspartnere og så videre. Og det har været ganske ubehageligt, fortæller direktøren.

Derudover mener Norliv-direktøren, at sagen har kostet masser af penge både i form af omsætning og juridisk assistance.

- Det er svært at se, hvor meget vi direkte har tabt i omsætningen, men vi kan forholde os til de juridiske regninger, som har været på omkring 750.000 kroner, siger han.

Forening: Intet galt i at bruge samme navn

Foreningen Norliv skiftede for få uger siden navn til Velliv Foreningen. Her mener man stadig, at brugen af navnet har været inden for lovens rammer.

quote Jeg synes faktisk, at lovgivningen opstiller nogle rigtig fornuftige spilleregler, så hvis man holder sig inden for dem, så opfører man sig også ordentligt, og det er det, vi har gjort.

Lars Wallberg, Velliv Foreningen

- Den siger, at hvis ikke man har en forretning, der ligger tæt op ad hinanden, så man kan skade hinandens forretnign, så er der ikke noget problem i at hedde noget, der minder om hinanden, siger Lars Wallberg, administrerende direktør i Velliv Foreningen, som har adresse i Ballerup.

Navneklage afvist

Han henviser til en kendelse i Sø- og Handelsretten, som har afvist at Foreningen Norliv har krænket Thisted-selskabets navn.

- Jeg synes faktisk, at lovgivningen opstiller nogle rigtig fornuftige spilleregler, så hvis man holder sig inden for dem, så opfører man sig også ordentligt, og det er det, vi har gjort, siger Lars Wallberg.

Set med Thisted-briller handler det dog om en stor spiller, som har kørt en mindre over.

- Vi synes, at det er elefanten der har været inde i et glashus og nu er jokket ud, og nu sidder vi så med skaderne tilbage, siger Lars Møller.

Norliv i Thisted har anket Sø- og Handelsrettens afgørelse til Østre Landsret, som i april næste år skal tage stilling til sagen.

Det lille selskab Norliv i Thisted er havnet i en bitter navnestrid med Foreningen Norliv, der håndterer pension for Nordeas kunder.
Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængslet for groft voldeligt overfald

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Til forsiden

Til forsiden