Foto: TV2/Nord

Helenius afviser AaB-comeback: - Tilliden er brudt

Silkeborg IF-lejesvenden Nicklas Helenius kan ikke se sig selv fortsætte karrieren i AaB, når lejeaftalen med midtjyderne udløber.

I samarbejde med TV2 ØSTJYLLAND

I sommer gjorde oprykkerne fra Silkeborg IF lidt af et scoop, da de lejede Nicklas Helenius i AaB for hele sæsonen. Det har indtil videre vist sig at være en god handel. Den høje angriber har bidraget med tre - kampafgørende - scoringer og to assists.

Til næste sommer udløber både lejeaftalen med Silkeborg og den faste kontrakt med nordjyderne, og Helenius afviser, at han kommer til at gøre comeback i de bolsjestribede dragter i Aalborg.

- Jeg synes, jeg har vist hvad jeg kunne deroppe. Og de kan åbenbart ikke bruge mine evner lige nu, lyder det fra Helenius.

I sidste sæson fik han blot ti optrædener for AaB, syv af dem var som indskifter og det blev ikke til en eneste scoring.

- Der er et eller andet, der ikke fungerer sammen. Jeg får ikke det bedste ud af det, og de får ikke det bedste ud af mig. 

Så den er afskrevet?

- Det føler jeg. Jeg føler, tilliden den er brudt, siger han og tilføjer:

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne og været den person, som jeg altid har været. Og det har de måske ikke synes, og det er deres problem. Jeg har, gjort hvad jeg kunne og mere kan jeg ikke gøre. Jeg er stolt af den indsats, jeg har lavet deroppe.

Den 25-årige angriber har spillet i AaB siden han var ungdomsspiller. I 2013 blev han i en opsigtsvækkende handel solgt til den engelske Premier League-klub Aston Villa, men det ophold blev aldrig nogen succes, og efter et halvt år blev han lejet tilbage til AaB.

I foråret i år kom Helenius på endnu en lejeaftale, da han drog til SC Paderborn, der endte med at rykke ned i den tredjebedste tyske række.