Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da nordjysk stjerneproducers karriere var på toppen, mistede han sit livs kærlighed

Foto: Privatfoto

Det var kærlighed ved første blik, da Carsten 'Soulshock' Schack mødte Maxee. Hun var en del af gruppen 'Brownstone', som Soulshock arbejdede med i en periode.

Den verdenskendte producer Carsten ’Soulshock’ Schack fra Gug håber, at hans historie kan hjælpe andre, som går igennem en tragedie.

Carsten 'Soulshock' Schack ringede med det samme til 911.

Han husker det meste, der skete den dag og aften, 27. februar 2015, som var det i går – den aften, hans liv braste sammen.

Kort tid forinden var han kommet hjem fra en lang arbejdsdag. Nu lå han på gulvet i sin hustrus blod og gav hende hjertemassage i deres hjem i Hollywood.

I telefonen fik han at vide, at han skulle få blodet til at stoppe.

Han husker, da ambulancen endelig kom og kørte hende væk til privathospitalet Cidars-Sinai i Los Angeles. Hans hustru, Maxee, var på det tidspunkt stadig i live.

Men stjerneproduceren, der er født og opvokset i Gug, husker også det chok, han fik kort tid efter, da han åbnede døren for det lokale politi, fortæller han i 'Go' aften Live'.

De ankom til huset med hævede pistoler og undersøgte huset. Tre betjente omringede og tilbageholdt ham.

Situationen havde ændret sig. De mistænkte, at der var sket en forbrydelse.

Det var først, da sheriffen ankom til huset i Hollywood, at stemningen ændrede sig, fortæller Carsten 'Soulshock' Schack.

- Jeg er så ked af jeres tab, husker han, at sheriffen sagde, imens han gav Carsten 'Soulshock' Schack et uventet kram.

- She didn’t make it, sagde han.

Maxee var død.

Det er i dag otte år siden, Carsten 'Soulshock' Schack mistede sin hustru, og hans søn mistede sin mor. I en ny bog 'Soulshock - Succes, sorg og store stjerner', fortæller han nu om familiens store tab.

Hun lå i sit blod. Hun havde haft et vinglas med ud på terrassen.

Carsten 'Soulshock' Schack

Han troede, det var rødvin

Da Carsten ’Soulshock’ Schacks verden styrtede sammen, kørte karrieren derudaf.

Han arbejdede sammen med store verdensstjerner som Whitney Houston og Tupac Shakur og kom ofte sent hjem fra arbejdet.

Også den aften havde han været nødt til at ringe til sin hustru, Maxee, for at sige, at han kom sent hjem fra studiet, hvor han arbejdede sammen med Backstreet Boys.

Da han kom hjem, havde hun allerede lavet mad. Den stod på køkkenøen i køkkenet.

Carsten ’Soulshock’ Schack husker, at han tog et glas vin, imens han forsøgte at starte en samtale med sin hustru.

Men hun svarede ikke.

Carsten 'Soulshock' Schack har i mange år samarbejdet med Kenneth Karlin. Her ses de i studiet sammen med Faith Evans, Whitney Houston og Kelly Price. Foto: Privatfoto

Han gik ud på terrassen for at skænke et glas vin op til hende.

Først troede han, at det var rødvin på fliserne, men da han kom tættere på, gik det op for ham, at det ikke var vin.

- Hun lå i sit blod. Hun havde haft et vinglas med ud på terrassen, fortæller Carsten ’Soulshock’ Schack i ’Go’ aften Live’.

Hun var faldet, forklarer han.

Det var simpelthen for barsk. Jeg lærte at lave madpakker og smøre brød og hente fra skole.

Carsten 'Soulshock' Schack

- Hun havde brækket en af sine tæer, så hun havde en støvle på. Hun havde forsøgt at tage støvlen af og mister balancen ude på terrassen. Hun tager hænderne op for at beskytte sit hoved, men vinglasset rammer terrassen først og skærer hendes halspulsåre over, forklarer Carsten ’Soulshock’ Schack i ’Go’ aften Live’.

Det er hans egen og politiets teori.

Et nyt liv som alenefar

Carsten ’Soulshock’ Schacks hustru var stadig i live, da han fandt hende.

Men han husker tydeligt det øjeblik, hvor han fik at vide, at hun var død.

- Sheriffen stillede sig bag mig og lagde sine hænder på mine skuldre. Jeg var utilpas, og det store Hollywood-hus føltes grotesk småt. She didn’t make it. Det var sheriffen, der sagde det, og derefter var der ingen, der sagde noget, skriver han i sin nye bog.

Tilbage stod han med sin 11-årige søn, Nicolaj, og sammen skulle de igennem en tragisk periode i deres liv. Foto: Privatfoto

Han og sønnen boede hos nogle gode venner i to måneder efter ulykken. De sørgede for, at hverdagen hang sammen i en svær tid.

- I virkeligheden havde jeg ikke lyst til noget som helst, så jeg trak bare gardinerne for og gik i seng. Maxee døde om aftenen 27. februar 2015. Hun blev 46 år, skriver Carsten ’Soulshock’ Schack om perioden.

Det tog flere år, før der var lys i deres liv igen.

Carsten ’Soulshock’ Schack trak stikket fra karrieren i fem år.

- Min passion var så stor omkring musikken, så det var helt vildt at opleve, at den passion var væk. Men musikken betød ingenting sammenlignet med det, jeg har været igennem, forklarer han.

- Jeg tjekkede simpelthen ud. Det var simpelthen for barsk. Jeg lærte at lave madpakker og smøre brød og hente fra skole, fortsætter Carsten ’Soulshock’ Schack.

Sådan kom de videre

I dag er han og sønnen kommet videre. De glemmer aldrig, hvad der skete, men de ser begge lyst på fremtiden.

Han husker særligt et øjeblik, som blev et vendepunkt i en svær tid.

Da der var gået fem år, kom Carsten ’Soulshock’ Schacks søn, Nicolaj, og tog hænderne om sin far.

Han havde en helt særlig besked til ham.

- Jeg ved, hvad du har gjort for mig, far, fortæller Carsten ’Soulshock’ Schack, at Nicolaj sagde.

- Med andre ord – nu må du godt passe på dig selv igen, lyder det fra Carsten ’Soulshock’ Schack.

Du kan tro, at man skal snakke om det, selvom man går igennem en tragedie. Jo mere man taler om det, der gør ondt, jo lettere bliver det. Du kan tro, at man skal snakke om det, selvom man går igennem en tragedie. Jo mere man taler om det, der gør ondt, jo lettere bliver det.

Carsten 'Soulshock' Schack

Og det er han begyndt at gøre.

Carsten ’Soulshock’ Schack håber, at hans historie kan være med til at inspirere andre, som går igennem en tragedie.

- Jeg håber, at min historie kan være med at vise andre, der går igennem en tragedie i deres liv, at du godt kan komme igennem det, selv i de øjeblikke, hvor du har mest lyst til at give op, siger han.

Tabet af Maxee har givet Carsten 'Soulshock' Schack et nyt perspektiv på livet. Ifølge ham selv har han ændret sig meget og er blevet mere omsorgsfuld og til stede i hans nære relationer. Foto: TV2

Selvom det kan virke angstprovokerende at snakke om det, der gør ondt, så har det også været ren terapi for Carsten ’Soulshock’ Schack at skrive sin nye bog.

- Du kan tro, at man skal snakke om det, selvom man går igennem en tragedie. Jo mere man taler om det, der gør ondt, jo lettere bliver det, lyder det.

Ser du anderledes på livet i dag, end du gjorde før ulykken?

- 200 hundrede procent. Jeg har fået nogle livsværdier, som jeg slet ikke havde før. Jeg har virkelig fået en forståelse for værdien af at have familie og venner, afslutter han.


Breaking

Her får Nordjylland millioner til kystsikring

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Stormfloder vil rase langt oftere, og derfor giver staten et milliondyrt rygstød til udsatte områder. Det løser ikke hele problemet, siger minister.

Områder, som er i fare for at blive oversvømmet, får nu hjælp.

Statens Kystpulje afsætter i alt 150 millioner kroner til otte projekter, som er truet af både oversvømmelser og erosion.

Det fortæller miljøminister Magnus Heunicke (S) til TV 2.

- Vi ved, at klimaforandringerne betyder, at vi får meget voldsommere vejr, og i og med at vandstanden stiger, betyder det, at stormfloderne kommer hyppigere, og de vil slå voldsommere ind. Den hidtidige kystbeskyttelse er langt fra nok, siger Magnus Heunicke.

Oftere og oftere oplever Danmark voldsomt vejr og stormfloder, der truer huse, byggeri, havne og haver. Og mens placeringer på havnefronte stadig er attraktive, følger der flere steder i landet en stor risiko med.

Projekter, der får støtte fra Kystpuljen

  • Sønderbo digeprojekt, Fanø Kommune – 9,5 millioner kroner.

  • Sandfordring på vestvendt kyst, Hjørring Kommune – 6,3 millioner kroner

  • Kystbeskyttelsesprojekt, Dragør Kommune – 30 millioner kroner

  • Højvandsport og landanlæg, Lolland Kommune – 27,6 millioner kroner

  • Stormflodsbeskyttelse, Vejle Kommune – 12,6 millioner kroner

  • Anlæg til kystbeskyttelse, Vallensbæk, Greve, Brøndby og Ishøj Kommune – 22,8 millioner kroner

  • Højvandsmur og stormflodsporte, Faaborg-Midtfyn Kommune – 11,1 millioner kroner

  • Erosions- og højvandssikring, Stevns Kommune – 25,9 millioner kroner

Statistisk set forekommer stormfloder hvert 20. år, men i slutningen af dette århundrede kan de forekomme langt hyppigere.

- Vi ser ind i scenarier, hvor 20-årshændelser vil ske hvert eller hvert andet år. 100-årshændelser vil også komme hyppigere, siger Magnus Heunicke.

Siden 2020 og frem til og med 2024 er der uddelt 580 millioner kroner fra Kystpuljen til 30 kommuner fordelt på 46 projekter.

Problemet er dermed ikke løst

Puljen for i år dækker op til 40 procent af et projekts anlægssum op til maksimalt 30 millioner kroner per projekt.

Alle landets kommuner har kunnet søge puljen. De otte projekter er udvalgt, da de lever op til krav om kystbeskyttelse, der bygger på naturbaserede løsninger, som er inspireret af naturen og leverer miljømæssige, sociale og økonomiske gevinster.

Flere af de projekter, som er udpeget til støtte, kræver dog en langt højere pris for at blive etableret, end hvad staten kan give.

I Nakskov Kommune vil etableringen af en højvandsport med tilhørende landanlæg for eksempel koste 275 millioner kroner.

Statens tilskud lyder på 27,6 millioner.

Magnus Heunicke, hvad nytter tilskuddet?

- Det nytter, at de otte projekter kan komme i gang og komme videre. Man kan få op til 40 procent af staten, og resten skal så betales lokalt af kommunen eller lodsejerne. Det her er ét skridt, og vi skal langt videre, så problemet er ikke løst med det her, siger han.

Krav til kommunerne

Beboere i huse eller lejligheder, der er truet af voldsommere vejr, skal dog også betale deres del fremover, understreger ministeren.

Flere steder i landet har kommuner dog givet grønt lys til at bygge nyt i netop områder, der er udsat fra vejrhændelser og klimaforandringer.

Lolland Kommunes byråd har eksempelvis givet tilladelse til et større lejlighedsbyggeri, der er under opførelse på Sydkajen midt inde i byen få meter fra havnekanten.

Derfor er det fremover nødvendigt at stille krav til den slags byggeri, mener Magnus Heunicke.

- Vi er nødt til at insistere på, at når vi bygger nyt, skal byggeriet være forberedt på, at man enten etablere nogle nye beskyttelseslinjer for vandmasserne, eller at det kan holde til, at der kommer stormfloder, siger han.

Bør man ikke sige til kommunerne, at de ikke skal bygge så tæt på vandet?

 - Uanset om de får penge fra staten, skal kommunerne sikre sig den nye virkelighed fra voldsommere vejr, siger han og fortsætter:

- Det er en ny virkelighed, som vi skal ruste os til.


Foto: Aalborg Zoo

Her ses de positive tests.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Der er tale om en positiv graviditetstest.

Der er en ny baby på vej i Aalborg Zoo. Orangutangen Ruti er nemlig gravid.

Det oplyser Aalborg Zoo på sin Facebook-side.

I foråret blev det vurderet, at Ruti var klar til at blive drægtig, og derfor stoppede dyrepasserne med at give hende p-piller. Her et halvt år senere står det nu klart, at Ruti venter en unge til sommer.

I naturen går en unge med moren i syv til otte år, og af landlevende pattedyr er orangutangen det dyr med lavest fødselsrate, skriver Aalborg Zoo.

Hvis alt går vel for Ruti, kan hun nå at få tre unger i sin levetid.

Det var en ganske almindelig test - akkurat som den mennesker bruger - der viste, at orangutangen var gravid. Og for at være på den sikre side blev der foretaget tre tests.


Skagen-restaurantejer langer ud efter 'støj-politiet'

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Restaurantejeren mener, at byens beboere må stå sammen om at finde en løsning, så byen ikke dør.

'Mogens Bandholm har allerede vist, at han er villig til at fortsætte sin kamp mod vores bys liv og aktiviteter. Derfor er det vigtigt at forstå, at Mogens Bandholm ikke stopper før denne by er helt død og stille.'

Sådan lyder de hårde ord fra ejer af Skagen Fiskerestaurant, Jesper C. Winter, i et opslag på sin Facebookside.

Fremtiden for den levende musik i Skagen er nemlig uvis, efter at Frederikshavn Kommune har erkendt, at de ikke har fulgt loven på området.

Her spiller Mogens Bandholm en central rolle. I de seneste syv år har han kæmpet en indædt kamp mod de mange musikarrangementer i Skagen, som overskrider de støjgrænser, der er fastsat af Miljøstyrelsen.

Er bekymret for byens fremtid

Men Mogens Bandholms ageren vil ifølge Jesper C. Winter ende med at tage livet af Skagen by, og derfor føler han sig nødsaget til at dele sine tanker.

'Et særligt problem er de lave grænser for støjniveauer, som på sigt kan hæmme en lang række af de gode aktiviteter og initiativer, der gør Skagen levende og attraktiv,' lyder det i opslaget.

TV2 Nord har efterfølgende talt med Jesper C. Winter, men her har han ikke ønsket at tilføje yderligere til sit opslag på de sociale medier.

Heri påpeger restaurantejeren blandt andet, at grænser for støjniveau vil ramme arrangementer i gågaden, ballet ved den tilsandede kirke, julemarkedet i Aalbæk, aktiviteter i museets have og havnens aktiviteter.

'Selv almindelig udeservering på byens restauranter risikerer at blive umulig, hvis vi skal holde os inden for disse grænser. Det vil være katastrofalt for vores by, som i høj grad lever af oplevelser og gæstfrihed,' tilføjer han.

Derfor opfordrer Jesper C. Winther også beboerne i Skagen til at hjælpe med at komme på en løsning til at bevare byen.

'Vi må stå sammen for at beskytte vores by og de værdier, der gør Skagen til noget helt særligt'.

Facebookopslaget har været offentligt i to døgn og har i skrivende stund langt over 200 delinger, 800 likes og over 100 kommentarer.

Har haft sin pris

Mogens Bandholm har tidligere fortalt til TV2 Nord, at den årelange kamp mod støj har haft en pris.

- Der er steder i byen, jeg ikke længere må komme, fortalte han dengang.

I dag er han ifølge ham selv 'flygtet' til Norge', efter Jesper C. Winter lavede sit opslag.

- Jeg kan se, at Jesper får mange kommentarer på sit opslag, og der er også nogle, der omhandler mig. Det giver mig ikke hjertebanken, men jeg ved godt, mange er utilfredse med mig, fortæller han.

I forhold til restaurantejerens opslag, som er delt flere steder, fortæller Mogens Bandholm, at han bør gøre noget aktivt fremfor at 'ynke' på de sociale medier.

- Jeg synes, det brev er patetisk, fordi han brokker sig over, at hvis ikke han og andre får lov til at spille, som de vil, så dør Skagen, og det er en overdrivelse. Byen har levet i mange år uden udendørsmusik, påpeger Mogens Bandholm.

- Hvis Jesper og de andre vil spille udendørsmusik, som det passer dem, så må han gå til politikerne og få loven ændret, tilføjer han.

Mogens Bandholm påpeger desuden, at han mener, at udendørsmusikken har ødelagt, hvad Skagen en gang var.

- En gang kom man til Skagen for kunsten, havet og så videre. Man kom ikke for at høre musik på 10-12 restauranter, lyder det.


Tre mænd satte sig for at starte en fest: - Alle er glade!

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Der mangler dansefester for voksne, mener tre diskoglade DJ's, som har sat sig for at gøre noget ved problemet.

Lørdag løber årets sidste glitterball af stablen hos Cafe Ulla T i Aalborg.

Konceptet begyndte sidste år, da tre diskoglade DJ's savnede steder i Aalborg, der spillede den slags musik, som de kunne lide, og hvor det mere voksne publikum kunne danse og have en fest.

- Der er selvfølgelig Jomfru Ane Gade i Aalborg. Men når man har vores alder, kan man jo risikere at møde sine børn der, og det føles ikke som vores fest. Så vi kunne mærke et behov i os selv for et sted, hvor vi kunne have en fed aften, siger festarrangør og DJ Dennis Kronborg.

Og i stedet for at vente på, at det sted skulle opstå ud af det blå, besluttede de tre venner at skabe det selv. Så i 2023 arrangerede de deres første glitterball, med fokus på fest, farver, glimmer og disko. Siden da er det blevet til en god håndfuld fester, og de har stærke planer om at fortsætte konceptet til næste år.

Glitterball

Glitterball-festerne afholdes nogle gange om året.

Man kan købe billet til arrangementet, hvilket er en god ide, hvis man vil være sikker på at komme ind.

Arrangørerne offentliggører datoer på deres sociale medier.

Glitterballdanmark/@glitter.ball.dk

Lige nu har trioen planer om tre - fire fester i 2025.

Fandt hinanden gennem musik

De tre mænd har kendt hinanden i efterhånden mange år, og musik har altid fyldt meget for dem både individuelt og sammen. Faktisk var det musikken, der startede venskabet mellem Dennis Kronborg og Karsten Delgado, da den ene arbejdede i stereostudiet, hvor den anden handlede musik.

Siden dengang har musikken taget dem mange steder hen, både privat og i arbejdslivet, og alle dele af trioen har gjort det som DJ's. Derfor var det på mange måder oplagt for dem, at prøve kræfter med titlen som festarrangører. Musikken var der nemlig styr på.

I løbet af festerne skiftes de tre til at stå bag mixerpulten og sende pulserende diskotoner ud over dansegulvet.

Allerede fra første arrangement er festerne blevet taget positivt imod, og billetterne bliver udsolgt gang på gang.

- Alle er glade. Mange gør noget ud af det med pink tøj eller glitterkjoler, så de passer til temaet, og vi kan mærke at alle er med på at bidrage til at skabe en god aften. Man behøver ikke at have været ung i 80'erne eller 90'erne, men man skal ville konceptet, siger Dennis Kronborg.

Et koncept, der altså byder på diskokugler, glitter, bimlende lys og en snert af nostalgi, som arrangørerne bruger en del tid på at skabe.

- Det tager tid at arrangere og pynte op. Så vi er trætte om søndagen. Men når trætheden har lagt sig, kigger vi alligevel altid på hinanden og siger: 'lad os gøre det igen', griner Dennis Kronborg.


Da Hans og Karins læge gik på pension, så det sort ud - men nu er der håb igen

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Hans Rasmussen og Karin Lyng Rahbek kan måske få egen læge i byen igen. En ny aftale skal tvinge læger ud i yderområderne.

Karin Lyng Rahbek og Hans Ramussen er 77 og 78 år. De har haft den samme læge i 50 år, men sidste år gik lægen på pension, og siden da har de stået uden egen læge. 

- Vi har mistet vores gamle lægehus, hvor vi havde en læge, der vidste, hvem vi var, hvad vores problemer var, og hvad vi havde brug for, siger Karin Lyng Rahbek.

De har været vant til, at det var det samme ansigt, som de fortalte deres sundhedsproblemer til, men nu er det en anden sag. 

De seneste år har de været tilknyttet en regionsklinik, hvor de har mødt forskellige læger, hver gang de har været der. 

- Det har været meget utrygt. Vi håber sådan, at vores lægehus i Vestervig kommer tilbage, siger Hans Rasmussen. 

Måske snart ny læge til byen 

Men nu er en ny læge måske snart på trapperne til Karin og Hans. 

En ny aftale mellem regeringen og Danske Regioner skal nemlig tvinge læger ud til de områder, hvor der er allerstørst behov for det - og det er noget, som falder i rigtig god jord hos Karin Lyng Rahbek og Hans Ramussen, der mener, det har stor betydning at have en personlig læge. 

- Lægen ved, hvordan man har det og kan tolke det, man siger, på den rigtige måde. Og jeg har oplevet, i hvert fald to gange, hvor det simpelthen har reddet mit liv, at lægen vidste, hvad det var, der var galt, og kunne tolke mine udsagn, siger Hans Rasmussen. .

Helt konkret betyder det, at der kun kan placeres nye lægekapaciteter i Thisted og Morsø, samt 15 andre kommuner på landsplan, hvor det er vurderet, at behovet for læger er størst.

- Det vil betyde stor tryghed i min dagligdag. Jeg nærmer mig snart de 80, og når man i forvejen har nogle skavanker, så er det rart med en læge, der kender en, siger Hans Rasmussen.