Jo mere ekspert kigger, jo mere bekymret bliver han for Vingegaard i dag

Vingegaard forventer angreb fra Pogacar.

Indtil nu har Jonas Vingegaard begrænset sit tidstab til Tadej Pogacar.

Afstanden mellem de to lyder på 1 minut og 15 sekunder, men den kan risikere at vokse betragteligt efter onsdagens kuperede etape. Det frygter TV 2 Sports cykelekspert Emil Axelgaard.

- Jo mere jeg kigger på etapen og tænker over den, jo mere bekymret er jeg på Vingegaards vegne. For vi er på vej ind i Vingegaard-fasen med de store bjergetaper i den tredje uge, men det her er en rigtig Pogacar-etape med terræn lige for ham.

quote Vi kommer helt sikkert til at "strække benene"

Tadej Pogacar

Eksperten hæfter sig særligt ved stigningen Pas de Peyrol, der ligger 30 kilometer fra målstregen.

- Den er vanvittig stejl og slutter med en lille mur, og hvis Pogacar med sit punch kan slå et hul hen over toppen, så har han 30 kilometer, hvor der ikke er noget fladt, og hvor der er tekniske nedkørsler eller stigning. Der kan han potentielt vinde rigtig meget tid.

vingegaard partner

Vingegaard er klar på angreb

Da Jonas Vingegaard tirsdag selv skulle gøre status efter noget den noget kedsommelige etape, var fokus for danskeren også hurtigt rettet mod onsdagens strabadser.

- Man skal helt klart passe på i morgen (onsdag, red.), for det bliver en hård dag i Massif Central. Det er lidt en joker, hvis man kan sige det. Det kan gå begge veje.

Spår du mulige Pogacar-angreb?

- Det tror jeg helt klart. Det er en dag, der passer ham rimelig godt. Så vi skal være påpasselige og prøve at se, om vi kan følge med, når han prøver at køre, lød det fra danskeren, der videre fortalte, at han har planen klar, men at han selvfølgelig ikke vil afsløre den endnu.

Gådefuld Pogacar

Manden, der formentlig skal sætte festfyrværkeriet i gang, er noget mere tilbageholden i sin udmelding om, hvad man kan forvente af ham onsdag.

- Det er en uforudsigelig etape, fordi den er meget lang, og det er en hård start. Der er langt til de hårde stigninger.

- Vi må se, hvad der kommer til at ske. Men vi kommer helt sikkert til at "strække benene", lyder det fra Pogacar.

Som altid kan hele 11. etape ses på TV 2 og TV 2 Play. Der er studie klokken 10.40 og en halv time senere går det løs med selve etapen.


Seneste nyt

fra Nordjylland