Kontroversiel video kostede nordjysk rytter OL-plads i sidste øjeblik

Carina Cassøe Krüth var udtaget som reserve på det danske OL-dressurhold, men er nu i stedet indberettet til disciplinærudvalget.

Den danske dressurrytter Carina Cassøe Krüth, som er bosat i Hem ved Mariager, stod med en OL-billet i hånden.

Hun var således udtaget som reserve på det danske dressurhold, men umiddelbart inden offentliggørelsen af holdet mandag eftermiddag blev hun erstattet af Nadja Aaboe Sloth.

Morten Schramm Rodtwitt, direktør i Dansk Ride Forbund, bekræfter over for TV 2 Sport, at Carina Cassøe Krüth oprindeligt var udtaget som reserve, men at hun mandag morgen valgte at trække sig af personlige årsager.

- Så skulle vi være relativt hurtige. Dels til at få bremset en pressemeddelelse, der ikke var udgivet endnu, med et forkert navn, og så ret hurtigt finde ud af, hvem den anden reserve så skulle være, siger Morten Schramm Rodtwitt til TV 2 Sport.

Video viser Carina Cassøe træne hest hårdt

TV 2 Sport har dog fået kendskab til en video, der viser Carina Cassøe Krüth træne en hest hårdt, og denne video har fået Dansk Ride Forbund til at indberette Carina Cassøe Krüth til disciplinærudvalget i forbundet.

Morten Schramm Rodtwitt fortæller, at rideforbundet kom i besiddelse af videoen søndag aften.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået tilsendt en video, og videoen har givet anledning til, at vi har foretaget en indberetning af Carina Cassøe til Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg, siger Morten Schramm Rodtwitt til TV 2 Sport.

Ifølge rideforbundets direktør er Carina Cassøe Krüth den eneste person, der er synlig på videoen.

Af Dansk Ride Forbunds hjemmeside fremgår det, at forbundet mandag 8. juli har indberettet en rytter for brud på ridesportens fælles bestemmelser §16 til disciplinærudvalget, og at sagen nu afventer disciplinærudvalgets vurdering.

Ridesportens Fælles Bestemmelser §16

Målet for ridesporten er at udvikle hesten gennem en harmonisk uddannelse. Hestens velfærd og holdbarhed i sporten skal prioriteres både i et kort og et langsigtet perspektiv. Ridning må aldrig indeholde psykisk eller fysisk misbrug eller vold mod hesten. Straf og overdreven korrektion – hvorved forstås uforståelig, unødig og/eller overdreven brug af fysisk eller verbal påvirkning af hesten (herunder brug af pisk, tøjle, sporer, schenkler eller andre remedier), eller ryk eller flåning i mund, der medfører smerte eller ubehag – må ikke benyttes på noget tidspunkt i træning og håndtering af heste. ... Umådeholden fremaddrift på en træt hest eller ridning på udmattet hest betragtes som misbrug af hesten.

Af hensyn til disciplinærudvalgets forestående arbejde ønsker Morten Schramm Rodtwitt ikke at udtale sig yderligere om indholdet af videoen.

Fortryder "tydelig fejl"

Tirsdag aften har TV 2 Sport været i kontakt med Carina Cassøe Krüth, der fortryder sin behandling af hesten.

Hun skriver i en sms til TV 2:

- Videosekvensen er fra en træning i februar 2022 og viser en tydelig fejl fra min side, som jeg er meget ked af og dybt beklager, da det bestemt ikke kendetegner den måde, jeg træner heste på.

- Der er ingenting, der må komme til at stå i vejen for OL i Paris, og derfor valgte jeg mandag 8. juli at trække mig som kandidat, mens Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg behandler sagen.

- Danmark stiller med et utroligt stærkt dressurhold i Paris, og jeg glæder mig meget til at følge mine dygtige landsholdskollegers stærke præsentation, afslutter hun sin besked.

135 danske atleter er udtaget til OL, hvoraf 12 er reserver.

OL i Paris begynder 26. juli og slutter 11. august.


Seneste nyt

fra Nordjylland