Håndteringen er fuldstændig grotesk, siger manden bag Spritten-projektet

Vi har kun set toppen, siger Martin Nielsen om udbygningssagen i Aalborg Kommune.

- Supermarkeder i Danmark fyrer deres personale, hvis de spiser af bland selv-slikken. Så jeg kan ikke forstå, hvorfor borgerne skal betale for det her, siger Martin Nielsen om dagens fritstilling af én af hovedpersonerne i sagen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune.

Mandagen igennem har Martin Nielsen fulgt tæt med i udmeldingerne fra undersøgelsen om ulovlig praksis i Aalborg Kommune - en undersøgelse, han var med til at starte i sommeren 202 som idé-manden bag Spritten-projektet.

Sagen startede, da den gamle spritfabrik i Aalborg skulle ombygges. Her bad kommunen Spritten A/S, som Martin Nielsen står bag, om at betale til klimasikring af havnefronten og til forskønnelse af området.

Den samlede pris var knap seks millioner kroner.

Forespørgslen fik Spritten A/S til at klage, og det affødte en advokatundersøgelse, som har afdækket, at Aalborg Kommune i 10 år har haft en ulovlig praksis i de såkaldte udbygningsaftaler.

Forstår det ikke

Den endelige undersøgelse blev mandag offentliggjort - en række kritisable forhold blev påpeget - ligesom den har affødt personalemæssige konsekvenser. Stadsarkitekt Peder Baltzer stopper efter "gensidig aftale" og med et års løn.

- Stadsarkitekten har været hovedarttiklen bag magtfordrejninger og ulovlige udbygningsaftaler for et trecifret millionbeløb, som kommunen nu skal til at betale tilbage, siger Martin Nielsen, og fortsætter:

- Set fra borgernes side er det fuldstændig grotesk, og jeg forstår det ikke.

Han mener ikke, at der med rapporten er sat et punktum, "der er kun sat et komma".

- Der er så mange ting, der endnu ikke er blevet undersøgt. Der er mange ting, der halter, og jeg tror kun, vi har se toppen, siger Martin Jensen om udfaldet af rapporten.

Pinlig sag

Ifølge TV2 Nord politiske analytiker, Søren Wormslev, har sagen givet nogle "alvorlige ridser i lakken hos Aalborg Kommune". 

- Det er pinligt for landets tredjestørste kommune, at man ikke har overholdt loven. eller haft styr på, at der har været papir på forhandlinger og aftaler, så man bagefter kan se, hvad der er aftalt.

Sagen vækker opsigt i mange andre kommuner. For udbygningsaftaler bliver også indgået i landet øvrige større byer. Men hvorfor er det så lige nøjagtig i Aalborg, det er gået så galt?

Søren Wormslev har lavet en politisk analyse om sagen, der kan læses her:


Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland