Seneste nyt:

Millionkrav mod kommune i sag om udbygningsaftaler

En bygherre har nu stævnet Aalborg Kommune for 6,1 millioner kroner.

I Aalborg Kommune kommer der muligvis retslige konsekvenser af de udbygningsaftaler, bygherrer gennem årene er blevet presset til at indgå. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger er Aalborg Kommune blevet stævnet til at tilbagebetale 6,1 millioner til én entreprenør. 

- Bygherren har indgået en udbygningsaftale med kommunen og finansieret beløbet, som han nu mener, han skal have tilbage, siger Jan Nymark Thaysen (V), rådmand for kommunens by- og landskabsforvaltning.

Ikke overrasket

Stævningen kommer, efter en uvildig advokatundersøgelse i december slog fast, at Aalborg Kommune havde handlet kritisabelt i 21 ud af 27 sager om udbygningsaftaler.

Jan Nymark Thaysen forholder sig til millionstævningen.

- Vi opfordrede i forbindelse med advokatundersøgelsen til, at bygherrer lavede en stævning, så det kommer ikke bag på os. Det er selvfølgelig altid træls, men omvendt tænker jeg også, at det er helt naturligt, siger Jan Nymark Thaysen.

Han understreger samtidig, at praksissen nu er en anden.

- Vi endte med efter den uvildige advokatundersøgelse at konstatere, at vi lægger os fladt ned, og blandt andet derfor har vi lavet et helt nyt administrationsgrundlag.

Håndteres efter sommerferien

Stævningen kører nu efter de gængse rammer for den slags sager. Kommunen laver et svarskrift efter ferien og vælger en advokat, der skal føre sagen. 

- Har vi gjort noget ulovligt, skal vi selvfølgelig også betale de penge tilbage igen, slutter Jan Nymark Thaysen.