LIGE NU:

Intensiteten stiger i Udfordringen: Nu er det alle mod alle

Fire ud af otte afsnit af "Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro" er nu løbet over skærmen. Vi er halvvejs igennem konkurrencen og fra nu af, bliver det mere en kamp, hvor alle er mod alle.

Femte afsnit af "Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro" udsættes til 7. februar på grund af VM-finale søndag. Kan du ikke vente så længe, kan du se snigpremieren på afsnittet nederst i artiklen. 

Vi har set dem snitte træskeer, være på orienteringsløb, samarbejde, sejle, svømme og vi har endda set dem spise kakerlakker. Deltagerne er uden tvivl blevet udfordret, og blevet kastet ud i nye oplevelser. 

Chefinstruktør Jon Lindberg er rigtig godt tilfreds med deltagernes præstationer indtil videre.

- Jeg tror, det er helt tydeligt, også for folk, som ser det - at de fandeme gør det godt. De går på opgaverne med krum hals. Og der er ingen udfordringer – heller ikke den med at spise kakerlakker, som skræmmer dem. De gør det bare - og de gør det som et hold. De arbejder virkelig sammen som et hold, siger han. 

Udfordringen E01S01 thumbnail og 169 banner

Vært på programmet, Robert Bedsted, er helt enig. Faktisk er han overrasket over, at deltagerne i så høj grad har en holdånd. 

- Vi oplever det både på kamera, og også når de er slukket. De hjælper virkelig hinanden. Selvom de er med i en konkurrence, kan vi høre, at de taler om hinandens vabler og at de hjælper hinanden med problemerne. Det er interessant, når man ved, at der er tale om en konkurrence med kostbar præmie. Det overrasker mig lidt, at de hjælper hinanden så meget, siger han. 

I klippet kan man se et glimt af, hvordan deltagerne gik i gang med at spise kakerlakker.

Konkurrencen ændrer karakter

Men det er ikke sikkert, at det fortsætter sådan. For allerede i afsnit fem skrues intensiteten op, og nu handler det ikke længere om at være fysisk med, men om at kunne bevare den mentale ro, når der skal udføres opgaver - og kæmpes for egen overlevelse. 

- I femte afsnit arbejder de i hold for sidste gang. Fra sjette afsnit og frem konkurrerer de mod hinanden individuelt. Der skruer vi bissen på. Konkurrencen ændrer karakter. Den anden ting er, at vi måske skruer mere op for alene i vildmarken-delen af den, fortæller Robert Bedsted. 

Udfordringen E05S01 desktop banner

- Nu har vi testet dem fysisk. Vi har kørt dem trætte, og nu kommer det store mentale pres så. Nu skal de vise, at de kan være til stede i dette selv. Det at være alene og skulle kæmpe mod de andre, det er mentalt hårdt, fordi man ikke har nogen at måle sig med, siger Jon Lindberg. 

Hvordan programmet ellers kommer til at udvikle sig, vil de endnu ikke løfte sløret for. Men en ting vil Robert Bedsted gerne sige om finalen: 

- Efter 10 døgn med udfordringer ender det med, at der bare er to sekunder, der adskiller vinderen af programmet, og den person, der bliver nummer to. At det skal ende med at være så tæt er i virkeligheden helt urealistisk, men det er det, der sker. Vi var selv vildt overraskede, siger han. 

Se snigpremieren på femte afsnit herunder. Du kan se alle afsnit HER.