LIGE NU:

Politisk sammenbrud: En lettelse, siger borgmester

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, er lettet over, at forhandlingerne om en ny udligningsreform er brudt sammen på Christiansborg.

Da sammenbruddet i forhandlingerne om udligningsreformen var en realitet, kunne Frederikshavns borgmester trække vejret lidt nemmere. 

- Det er lidt underligt at være så lettet over sammenbrud i forhandlinger, som jeg er her. Partierne i byrådet har sammen argumenteret og sendt skrivelser afsted til valgte folketingsmedlemmer. Der er lyttet, konstaterer Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Udligningssystemets formål er at udjævne forskellene mellem kommunerne. Gennem udligningen mindskes forskellene i kommunernes skatteprocenter og/eller serviceniveau. 

- Med de modeller, der var fremlagt, ville det ikke ske for vores vedkommende. Der ville forskellene blive endnu større. Jeg er derfor lettet over, at det ikke lykkedes samle flertal om nogle af de modeller, der var fremlagt til nyt udligningssystem. Frederikshavn Kommune stod til at miste op mod 67 millioner kroner om året, siger Birgit S. Hansen.

Nu ser det ud til, at Frederikshavn Kommune tilføres 6,6 millioner kroner på grund af ændringer i den måde, man opgør udlændinges uddannelsesniveau på. 

- Vi har de senste uger været igennem udligningsmonster-historier i medierne næsten dagligt. Der kunne ikke samles flertal i folketinget for nogle modeller. Det er en lettelse, erkender borgmesteren.

Så meget betyder den måde, man opgør udlændinges uddannelsesniveau på, for din kommunes budget: