LIGE NU:

Ekspert: Ulven i Nordjylland er ikke alene

Professionel jæger og ekspert i ulve Jesper Schytte er overbevist om, at ulve færdes i kobler i Nordjylland. Men han understreger, at de ikke er farlige for mennesker.

Det lignede en enlig ulv helt uden følgeskab, den, der blev set i en have hos familien Olesen på Strandvejen i Haverslev for nogle uger siden.

Men ifølge professionel jæger og ulveekspert i Danmark, Jesper Schytte, er det meget usandsynligt, at ulven færdes ved Rold Skov alene.

- Jeg fik en mail fra en kvindelig jæger, tre dage før den her ulv blev set ved Haverslev, og hun skrev, at hun havde set fire ulve gå sammen i udkanten af Rold Skov. Så nej, jeg tror bestemt ikke, den her ulv er alene, og det bekræfter bare min forudsigelse om, at ulvene har ynglet i Danmark i flere år, og at de færdes i deciderede ulvekobler, siger Jesper Schytte til TV2 Nord.

Rovdyrsekspert er ikke i tvivl: Ulven er tilbage i Nordjylland.
Rovdyrsekspert er ikke i tvivl: Ulven er tilbage i Nordjylland.
Foto: Jens Olesen.

Den forudsigelse kom han med i januar 2016, da eksperter ellers havde travlt med at diskutere, hvorvidt der overhovedet var ulve i Danmark. På det tidspunkt havde Jesper Schytte allerede taget de første billeder af forskellige ulvegrave, som hunnerne graver, når de skal sætte deres hvalpe. 

Siden ulven blev spottet for et par uger siden har diskussionen gået på, om det overhovedet var en ulv. Men nu er observationen netop blevet officielt registreret på Naturhistorisk Museums side Ulveatlas. Dermed er ulvene altså rejst fra det midt- og vestjyske til Nordjylland, og det overrasker ikke Jesper Schytte. 

- Nej. Jeg er sikker på, at der er ulvekobbeler i Nordjylland. Det overrasker mig ikke, at de nu også bliver set. Den, familien har set tæt ved deres hus, har sikkert været en ung ulv. De er ret nysgerrige og vover sig tæt på, men de er altså ikke farlige, siger Jesper Schytte.

- Man skal huske, at ulve er mindst lige så bange for mennesker, som vi er for dem, så man skal ikke være nervøs for at færdes ude i naturen. Der sker ikke noget. Skulle man møde en ulv, er det bedste, man kan gøre, at gøre sig stor, løfte armene og lige så stille gå baglæns, mens man snakker til dyret, siger den professionelle jæger.

- Det er ikke som for 200 år siden, da ulven sidst var her. Da var den farlig på grund af rabies. Men den er ikke farlig for mennesker nu, tilføjer han. 

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden