SENESTE NYT:

Forening: "Landmænd skal have lov til at skyde ulven"

Efter fire angreb på dyr i Nordjylland vil brancheforeningen LandboNord nu have lavet om på lovningen, som freder ulvene.

Ulven er kommet til Nordjylland. Det er der vist ingen tvivl om, efter flere landmænd de seneste måneder har oplevet at finde både døde får og en enkelt død kalv efter ulveangreb på deres marker.

quote Vi vil have lavet reglerne om, fordi vi mener, at det må være en landmands ret at kunne forsvare sine husdyr.

Lars Mellemkjær, LandboNord

Det har fået landmændene til at protestere mod lovgivningen, som freder ulven og forhindrer landmændene i at forsvare deres dyr ved at slå ulvene ihjel.

Men det skal der laves om på, lyder det nu fra landmændenes forening LandboNord. Herfra lyder budskabet nu, at der skal gøres op med det EU-direktiv fra 1992, som freder ulven.

- Vi vil have lavet reglerne om, fordi vi mener, at det må være en landmands ret at kunne forsvare sine husdyr. At man bare skal stå passivt og se til, mens ens husdyr bliver dræbt, det mener vi ikke er holdbart, siger Lars Mellemkjær, næstformand i LandboNord.

Utopisk tanke med hegn

Indtil nu har landmændene fået at vide, at de skal hegne deres græssende dyr ind, så ulven ikke kan komme ind til dem. Men det giver LandboNord ikke meget for.

- Vi mener, det er en utopisk tanke, at vi kan hegne alle vores græssende husdyr ind for at holde nogle ulve væk. Det vil kræve en voldsom investering, siger Lars Mellemkjær til TV2 Nord og tilføjer:

- Landmændene skal have lov til at bortskyde ulven. Kontakte en jæger og så simpelthen skyde den med en riffel.

Indtil videre har ulven angrebet to får ved Aggersund i november, et får ved Bjergby i december, og i januar gik det så ud over en kalv ved Hørby ved Frederikshavn. Ifølge Flaskeposten.nu blev en ulv set så sent som natten til søndag, hvor Karoline Bækby så den ved Bjergby. 

LandboNord blandet sig nu i debatten om ulve i Danmark, efter det er bekræftet, at der er en ulv i Nordjylland, og det er også bekræftet, at den i flere tilfælde har angrebet og dræbt dyr.
Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

25_seconds

play Lun efterårsdag ender med solskin mange steder

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden