LIGE NU:

Niklas skater: - Det er god adrenalin

Niklas er en af eleverne på Danmarks største ungdomsskole. I UngAalborg er der hundredvis af muligheder, og der hvor Niklas bruger en stor del af sin fritid, er i Vejgaard Skatepark.

- Når jeg har fri fra skole, så springer jeg bare på bussen lige med det samme og tager ud at skater. Hvis jeg ikke har lektier, så er jeg her hver dag, fortæller Niklas Jensen. 

For Niklas er Vejgaard Skatepark et fristed. Han tager bussen hele vejen fra Sæby for at komme ud at skate i Aalborg. For i skatehallen føler han sig accepteret, og hver dag bliver han bedre. 

- Man udfordrer sig selv hver dag og prøver ting, du normalt aldrig ville gå for. Ja, du rykker dig fra dag til dag. Det er en god adrenalin, det synes jeg bare er så mega svedigt. Det er nok den eneste grund til, at jeg bliver ved – fordi jeg kan lide at udfordre mig selv meget, fortæller han. 

Freja Sander er også en af de unge, der nyder at komme i skatehallen. Hun føler, at hun er faldet godt til, selvom hun stadig er ny. 

Nybegyndere slår sig - det hører med

Interessen for skateboarding tog fart efter Niklas havde set en af "Spider-man" filmene, hvor Peter Parker står på skateboard. Efterfølgende prøvede Niklas kræfter med det hjemme på vejen, men hurtigt blev det for ensformigt, og så gik turen til Aalborg. 

- Jeg blev jeg godt accepteret herude, og så er jeg bare fortsat, fortæller han. 

Men slår man sig ikke meget, når man kører på skateboard?

- Jo, en nybegynder kan godt slå sig rigtig meget, men dem der har mere styr på det, de kan bedre tackle et fald. Men man slår sig stadig, det hører med til skateboarding, siger Niklas Jensen. 

Se tredje afsnit af programmet "Ungdomsskolen" her - eller find hele serien lige her.