Foto: Ivan Johan Hansen

96-årige Kresten klippede snoren: Aktivt seniorcenter åbnet i Aalestrup

Vesthimmerland fik i dag sit første kommunale senioridrætscenter. Her er beboerne aktive hver dag - fordi det gør en forskel at holde sig i gang, uanset alder.

Uanset hvor man er i livet, så gælder det om at holde sig i gang.

Sådan lyder mottoet også for beboerne på Vesthimmerlands første kommunale senioridrætscenter, der slog dørene op i dag.

Det er da en stor dag, for jeg har altid været interesseret i, der sker noget. Jeg synes, det er et godt initiativ til at få friske kræfter herud, så det ser jeg frem til.

Kresten, beboer

96-årige Kresten var blevet udvalgt til at klippe den røde snor, fordi han selv er meget aktiv.

- Jeg deltager i det hele. Jeg går jo til gymnastik hver uge, siger Kresten, der da også glæder sig over det nye center.

- Det er da en stor dag, for jeg har altid været interesseret i, der sker noget. Jeg synes, det er et godt initiativ til at få friske kræfter herud, så det ser jeg frem til, siger 96-årige Kresten.

02:09 Luk video

Senioridrætscentret i Aalestrup bliver idrætscertificeret - det betyder, at motion bliver en fast del af hverdagen. 

- Vi vil gerne skabe en aktiv hverdag, der giver mening for beboerne, og her er motion og frisk luft afgørende. Når man holder sig i gang og får motion er det også lettere at bibeholde ens færdigheder og måske ovenikøbet få flere og klare sig selv i længere tid, siger centerleder Bodil Kjær Nielsen.

Kravene til at blive idrætscertificeret er blandt andet, at der minimum er tre ugentlige aktiviteter, at der er kvalificerede instruktører, og at der bliver skabt et frivilligt foreningsmiljø omkring idrætten.

Læs også Nye redningsstiger skal forebygge drukneulykker i Aalborg