LIGE NU:

Brand i campingvogn skyldtes formentlig åben ild

Den brand i en campingvogn, der i weekenden kostede en 63-årig kvinde fra Viborg livet, skyldes sandsynligvis brug af åben ild. 

Lørdag aften indebrændte en 63-årig kvinde i campingvogn på Hvalpsund Familie Camping, og nu er Nordjyllands Politi kommet frem til, at branden formentlig skyldtes brug af åben ild.

Det vurderer politiets brandefterforskere efter en lang række undersøgelser på stedet samt adskillige vidneafhøringer hele søndagen og mandagen. 

Politiet modtog anmeldelse den 8. september kl. 21.46 via 112 om brand i en campingvogn på Hvalpsund Familie Camping, Overgaden 24, Hvalpsund, 9640 Farsø. Brandvæsnet og politiet kørte straks til stedet og påbegyndte slukningen af den overtændte campingvogn. 

Da branden var slukket, fandt man den 63-årige, afdøde kvinde i resterne af campingvognen. Siden har brandstedet været afspææret, mens efterforskere, brandteknikere og retslægen skulle undersøge stedet.

Efterforskningen viser, at der med stor sandsynlighed er tale om, at branden er startet som følge af brug af åben ild. Formentlig kan der være tale om levende lys i campingvognens fortelt. Politiet har ikke fundet nogen fejl i de elektriske installationer i campingvognen eller lignende, som kunne være årsag til antændelse. 

Politiet kan også slå fast, at den omkomne kvinde opholdt sig alene i campingvognen, da den kraftige brand brød ud, og efterforskningen har ligeledes påvist, at det ikke var muligt for tililende personer at slukke den voldsomme brand eller at komme kvinden til undsætning.

- Derfor viser vores efterforskning ingen tegn på, at der skulle være sket en forbrydelse, siger efterforksningslederen, politikommissær Carsten Straszek.