Bred opbakning fra ny ministers bagland: - Vi er stolte
Se indslaget herover.
Marie Bjerre (V) får bred opbakning fra sit Venstre-bagland i Himmerland - og det til trods for, at hun har måttet skyde en hvid pil efter advokatundersøgelsen af minksagen, der ellers var en af hendes mærkesager.
- Vi kunne ikke være mere stolte.
Sådan lyder det fra kredsbestyrelsesformand for Venstre i Himmerland, Jens Erik Andersen, efter det i dag kom frem, at Marie Bjerre, der stillede op og blev valgt til Folketinget i Himmerlandkredsen, er blevet minister for digitalisering og ligestilling.
- Jeg er glad på Maries, Nordjyllands og kredsens vegne, siger Jens Erik Andersen, der mener, at Marie Bjerre er den helt rigtige til den ellers nye ministerpost.
- Især med den baggrund hun har - og så er hun meget grundig og flittig, hvilket også er det, vi kender hende for, siger Jens Erik Andersen.
Kæmpe ros fra baglandet
Marie Bjerre er den yngste af de i alt 23 ministre, og hun har kun været i Folketinget i fire år. Men på trods af at Venstre generelt gik tilbage til folketingsvalget i november, så fik Marie Bjerre flere personlige stemmer, end hun gjorde første gang, hun stillede op.
- Vi var ikke sikre på, der blev til en ministerpost, men vi vidste, at hvis hun fik en tilbudt, så ville hun takke ja, og hun har også fortjent den, for hun har gjort det godt, siger Jens Erik Andersen.
Samme holdning deler Venstre-borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.
- Jeg ved ikke, om jeg kan tillade mig at sige, at jeg er mere glad end Marie, men jeg er rigtig glad på hendes vegne, og hun er det jeg kalder en "rising star" i dansk politik, og det betyder meget for Nordjylland at have en minister af hendes kaliber, siger Per Bach Laursen, der samtidig mener, at Marie Bjerre på sigt kan drive det meget længere.
- Ligestilling ligger lige til Marie, hvor jeg tror, hun skal bruge noget mere tid på det med digitalisering, men det er ikke fjernt for hende, og jeg tror, hun kan drive det langt, for jeg kender hendes kvaliteter inden for den grønne omstilling, så jeg tror, hun fremadrettet kan få flere muligheder, siger han.
Opbakning på trods af manglende minkundersøgelse
Selvom der er bred opbakning fra baglandet hjemme i Himmerland, så har få Venstre-medlemmer meldt sig ud af partiet i netop Himmerland, efter det kom frem, at der ikke var udsigt til en advokatundersøgelse i den omdiskuterede minksag. Og det var samtidig den advokatundersøgelse, som Marie Bjerre havde som en af sine mærkesager under valgkampen.
- Jeg mener det samme som altid, men man bliver også nødt til at tage bestik af situationen og det flertal der er, og jeg har det rigtig godt med, at vi som et ansvarligt parti går ind og får indflydelse, siger Marie Bjerre, der igen bliver bakket op af baglandet.
- Det havde været et værdigt punktum for minkavlere, men vi må også konstatere, at det var der ikke mulighed for, siger Jens Erik Andersen og pointerer, at han mener, Venstre har gjort det mest rigtige.
- Vi kunne blive ved at holde fast og så sidde tilbage uden indflydelse og se landet gå i en forkert retning. Og ellers kunne vi, som vi har gjort, få noget ud af de mandater, vi har fået. Med det regeringsgrundlag, vi har nu, er jeg stolt af det, Venstre har opnået, for det er nærmest mere blåt end rødt, siger han.
Per Bach Laursen glæder sig nu til at se, hvordan Venstre får eksekveret på det nye regeringsgrundlag.
- Vi lægger os ikke ned, når vi har fået et nederlag, og vi bliver nødt til at komme ind i kampen - og det er det, der er sket i går og i dag, hvor vi beviser, at vi vil være med til at varetage de opgaver, der er fremadrettet, siger Per Bach Laursen og indrømmer, at han også er ærgerlig over løftebruddet.
- Der må vi bare sige, det kunne vi ikke indfri.