Seneste nyt:

Danmarks grimmeste juletræ? Det står måske i Aars

I Aars er et af byens juletræer blevet det helt store samtaleemne - og så endda før det overhovedet er blevet december.

Hvis der er noget, der i den grad har fået folk op af stolene i Aars i Vesthimmerland det seneste døgn, er det udsigten til at kunne løbe med prisen for årets grimmeste juletræ.

- Sådan helt ærligt... var det ikke bedre at lade være, hvis der ikke kunne findes noget pænere? Vil ikke være negativ eller på tværs, men det pynter da bare slet ikke.

Sådan lyder teksten i et opslag, der er blevet delt i Facebook-gruppen Aars af Stefan Nielsen søndag formiddag. Opslaget har fået flere end 400 likes og et utal af kommentarer. Træet, der står på Kirketorvet ved Aars Apotek, er et af i alt fem juletræer, der er sat op på torve og pladser i Aars. Og det, indrømmet, temmelig særprægede træ får altså en temmelig blandet modtagelse af byens borgere.

quote Sådan helt ærligt... var det ikke bedre at lade være, hvis der ikke kunne findes noget pænere?

Stefan Nielsen, Aars

- Det er da virkelig morsomt med det træ uanset hvordan det er endt der. Jeg er på ingen måde ude på at ramme nogen - det er bare så morsomt, at det fortjener lidt opmærksomhed, lyder en af kommentarerne.

- Det må være en aprilsnar, skriver en anden.

Selv kan manden bag træet og hele miseren ikke lade være med at grine, da TV2 Nord fanger ham på telefonen mandag. Jørgen Sørensen er del af Aars Handelsstandsforening, som hvert år står for at julepynte byen, og jo, han er i den grad blevet opmærksom på balladen om juletræet. 

 
 
Foto: Privatfoto

- Historien er jo, at træet så så fint ud, da vi så det ude i skoven. Men vi kunne godt se, at det nok ikke var helt så pænt, da vi fik det ind til byen. Der kunne vi se det fra lidt flere vinkler, siger Jørgen Sørensen med et grin.

Han hæfter sig dog ved, at træet fik lov til at stå på Kirketorvet i næsten 10 dage med lys på, før folk fik øje det. Men han og formanden for Handelsstandsforeningen har allerede taget en drastisk beslutning.

quote Træet bliver skiftet ud med et andet på torsdag. Men altså, jeg har nok lidt fortrudt, at vi har taget den beslutning.

Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening

- Træet bliver skiftet ud med et andet på torsdag. Men altså, jeg har nok lidt fortrudt, at vi har taget den beslutning, fortæller Jørgen Sørensen til TV2 Nord.

For mens folk på Facebook har haft travlt med at hænge træet ud, har en borger i vaskeægte juleånd været en tur omkring Kvickly og købt lidt julepynt til træet.

- Det ender jo med at blive noget helt sjovt, og jeg har også snakket med en børnehave, som også gerne ville komme og pynte det. Så det er lidt ærgerligt, at træet skal væk nu. Men vi er også blevet enige om i Handelsstandsforeningen, at vi gør, hvad vi siger. Og nu har vi sagt, at vi vil fjerne det, siger Jørgen Sørensen.

Det er ikke kun i Aars, folk er optagede af juletræer. Sidste år gik historien om motorvejs-juletræet ved Bjergby viralt, da TV2 Nord fortalte historien om det - og Vejdirektoratet kort efter fældede det.

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Media Drop 240122 442 viaa

play Naturfredningsnævn freder klitter ved Tversted

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Til forsiden

Til forsiden