LIGE NU:

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Den seneste uge har Nordjylland været ramt af voldsomt regnvejr. Lørdag kan der igen komme skybrud i Himmerland.

Endnu et uvejr er på vej ind over Nordjylland.

Fra lørdag formiddag og frem til om aftenen lørdag kan Himmerland blive ramt af lokale skybrud og tordenvejr.

Ifølge DMI er et lavtryk på vej mod Danmark, og det kan give byger, der især i Jylland kan være kraftigere med torden og måske hagl og altså også med risiko for lokale skybrud. Et skybrud vil sige, at der falder over 15 millimeter regn på en halv time.

I Nordjylland kan uvejret ifølge DMI ramme de tre kommuner i Himmerland mellem klokken 10 lørdag og klokken 19 lørdag.

Flere skybrud i denne uge

Uvejret er langt fra det første, der rammer Nordjylland i denne uge. Mandag og tirsdag blev der begge dage målt skybrud i Nordjylland. Værst gik det udover Thy og Vesthimmerland, hvor der blandt andet i Aggersund blev målt et dobbelt skybrud tirsdag.

Mandag var tordenvejret også voldsomt i Nordjylland. Sent om natten mandag blev et parcelhus i Nibe ramt af et lyn, der slog ned i gavlen på huset og startede en brand i taget.

De store mængder regn den seneste uge har også været tydeligt at mærke hos sanitører rundt om i Nordjylland. Hos Belfor i Aalborg, der tømmer kældre for vand, havde de onsdag alle mand ude at køre og flere medarbejdere måtte arbejde over for at følge med de voldsomme vandmasser.

DMI skriver på sin hjemmeside, at man skal være opmærksom på lavtliggende områder, der kan blive oversvømmet under et skybrud. Ligesom man skal søge ly indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer ved tordenvejr.